"Ik vertrouw op onze mentale weerbaarheid"

Met de Brusselse derby tegen Union voor de deur, sprak onze coach Vincent Kompany vrijdag de pers toe.  

De coach trapte af met een update van de beschikbare spelers. Zo werd Hannes Delcroix in de wedstrijd tegen Cercle Brugge aan de rust gewisseld met last aan de adductoren en zal hij niet klaar zijn voor de wedstrijd zondag. “Het is niet te ernstig, hopelijk mist hij niet te veel wedstrijden.” Marco Kana ontbrak in de selectie tegen Cercle na lichte hinder. “Dat was eerder uit voorzorg, Marco traint nu wel gewoon terug normaal mee.” Christian Kouamé sloot vandaag ook terug aan bij de groep na de uitschakeling met Ivoorkust in de Africa Cup. “Ik ben blij voor Christian, dat hij daar de kleuren van zijn land heeft mogen verdedigen. Maar van zodra hij was uitgeschakeld, zat hij natuurlijk op de eerste vlucht naar huis.” 

De nederlaag van woensdag, de eerste sinds begin november, is alvast verteerd. “De omstandigheden hebben natuurlijk geleid tot die nederlaag”, verwijst de coach naar de vroege rode kaart voor Wesley Hoedt. “Maar ik vertrouw op onze mentale weerbaarheid. Die hebben we al veel getoond dit seizoen en dat is echt een sterkte van deze groep. Als we die mentaliteit behouden, zullen we altijd terugkomen. We moeten gewoon voortbouwen op onze vorm van de laatste 2 maanden en blijven progressie maken.” 

De ambities zijn ook duidelijk voor het treffen tegen Union. “Wij zijn Anderlecht. We willen altijd winnen, tegen iedere tegenstander. En uiteraard willen we die plek voor de Championship Play-Offs veilig stellen.”  

Wat Kompany als Brusselaar vindt van zo’n derby op het hoogste niveau? “Ik ben 200 procent voorstander van Brusselse ploegen in de eerste klasse. De echte derby van vroeger was die tegen RWDM, dus die mogen er zeker ook nog bij. Maar ik wil ze wel allemaal winnen."

Lees verder