“We willen ons op ons best tonen tegen Beerschot”

Donderdagnamiddag blikte Vincent Kompany vooruit op de match tegen Beerschot van dit weekend.

De mogelijkheid bestaat nog dat de wedstrijd uitgesteld wordt door covid-gevallen aan de kant van Beerschot. “In mijn hoofd spelen we de match van zondag gewoon. Ik hoop dat de wedstrijd doorgaat en dat Beerschot over al hun spelers kan beschikken, omdat dat volgens mij belangrijk is voor de geest van de competitie. Wij bereiden de match alleszins voor zonder rekening te houden met een mogelijk uitstel, want als er iets van twijfel in onze hoofden zou kruipen, zouden we niet zo scherp zijn als we moeten zijn. Voor ons wordt er zondag dus gewoon tegen Beerschot gespeeld. Als zij spelers moeten opstellen die we niet zo goed kennen, verandert dat niets. We moeten klaar zijn, fysiek en mentaal.”

“Wanneer ik de analyse van onze tegenstanders maak, zijn er altijd wel ploegen die aangenaam zijn om naar te kijken, en dat is ook het geval bij Beerschot. Het is een ploeg die veel gevaar creëert, maar die ook kansen weggeeft. Ik vermoed dat de coach op die dingen werkt, dus je mag er niet zomaar van uitgaan dat dat heel het seizoen zo zal zijn. Ploegen verbeteren met de tijd. En dat is ook voor ons het geval: na de heenwedstrijd was ik erg kwaad, maar in de matchen die erop volgden hebben de spelers zich herpakt waardoor je kan zeggen dat we een slechte dag hadden, en dat het geen gewoonte is geworden. We hebben dan ook zin om ons deze keer wel van onze beste kant te laten zien ”

Verder had de coach ook een update over Adrien Trebel, die deze week weer gras onder zijn voeten voelde. “Alles wat ik zie bij Adri wijst in de juiste richting, maar dat is altijd het geval bij hem. Hij is altijd geëngageerd, heeft een perfecte mentaliteit. Ik zie hem nu rustig zijn eerste stappen zetten op het veld. Hoewel, rustig is het nooit bij hem, hij geeft zich altijd 100%. Ik wil dan ook geen druk leggen op hem. Hij weet goed genoeg hoe hij zijn lichaam moet verzorgen. We hopen dus dat hij snel terug zal zijn, maar liefst 100% fit, zelfs als dat iets langer duurt.

Na de wedstrijd volgt er heel korte winterstop. “Ik hoop dat het ook even een mentale break kan zijn die iedereen welk kan gebruiken. Het is een veeleisend seizoen voor ons, niet zozeer door het volume aan matchen, maar wel omdat het een jaar was dat van iedereen veel energie vroeg. Het is goed dat we 2020 achter ons kunnen laten, en in 2021 weer volle gas vooruit kunnen geven. Een beetje mentale stress zou dus wel wat kunnen wegvallen de komende dagen. Ik wens jullie alleszins een mooi 2021 en mooie feesten.”

Lees verder