"We moeten ons concentreren op onze eigen principes"

Woensdagnamiddag blikte onze coach Vincent Kompany vooruit op de wedstrijd tegen Gent in het Lotto Park. 

De clash tegen Gent is een inhaalmatch van de vijfde speeldag. "Deze wedstrijd komt voor beide teams op een beter moment. Voor ons, maar ook voor Gent. De Buffalo's hebben een ploeg vol kwaliteit en ervaring opgebouwd, die op korte termijn moet presteren. Ook hebben ze het qua resultaten nog wat moeilijk, ze laten toch regelmatig zien dat ze een goede ploeg met veel ervaring hebben."

"Hun speelstijl is gebaseerd op duidelijke principes. Het is vaak ingewikkelder om je voor te bereiden op een wedstrijd tegen een team dat veel van systeem verandert. Ze hebben een grote kern met verschillende spelersprofielen, maar ze zijn vrij consequent in de manier waarop ze spelen. Wij bereiden ons dus voor om tegen een ploeg te spelen die hun beste niveau zou kunnen halen. Aan ons om hun zwakheden uit te buiten en ons te wapenen tegen hun sterke punten. Maar het belangrijkste is dat we ons concentreren op onze eigen principes."

"Om verschillende redenen heeft Gent de pech dat ze minder scoren dan ze zouden moeten, ook al krijgen ze in elke wedstrijd veel kansen," vervolgde onze coach. "Het puntenaantal is wat het is, maar we zijn nog niet op een moment in het seizoen waar de punten doorslaggevend zijn. Gent is gewoon een van de sterkste ploegen in België. Maar voor onze fans en voor onszelf zullen we er alles aan doen om te winnen."

Beluister hieronder de volledige persconferentie.

Lees verder