"We hebben al vaker mentale weerbaarheid getoond dit seizoen"

Zondag trekt RSC Anderlecht naar het Dudenpark voor de wedstrijd tegen Union. Het eerste duel van zes cruciale wedstrijden in de Champions’ play-offs.

Coach Kompany kwam eerst nog één keer terug op de verloren bekerfinale. "We hebben dat hoofdstuk intussen afgesloten, maar natuurlijk zijn we de ontgoocheling niet uit de weg gegaan. Met penalties verliezen in zo’n finale, dat zijn de ergste momenten. Maar we trekken er lessen uit. Voor veel van de jonge spelers is het sowieso een leerrijke ervaring, met alles wat bij zo’n wedstrijd komt kijken."

De focus ging deze week uiteraard volledig naar de Champions’ play-offs en de eerste wedstrijd tegen Union. Daarvoor zal de coach wel geen beroep kunnen doen op Majeed Ashimeru. "Het is nu wel al duidelijk dat Majeed er zondag niet bij zal zijn.” De coach werd ook gevraagd naar de sterke invalbeurt van Marco Kana in de bekerfinale. “Ook al kozen we dit seizoen vaak voor stabiliteit, de keuzes voor de basiself zijn altijd moeilijk. Ook Arnstadt viel sterk in tegen KV Kortrijk."

Verder rekent de coach op de mentale weerbaarheid van de groep. "We hebben die weerbaarheid al enkele keren getoond dit seizoen. We zullen er moeten staan op de belangrijke momenten. Ik heb het systeem van de play-offs niet uitgevonden, maar het zorgt er wel voor dat alles nog kan."

Lees verder