"Elke match op leven en dood"

Deze zondag speelt RSCA tegen SV Zulte Waregem au Lotto Park. Voor dit duel zijn er een paar tegenvallers uit de ziekenboeg. De blessures van Hannes Delcroix & Hannes Van Crombrugge waren al gekend. Daar komen nog enkele onzekerheden bij. Pas zaterdag wordt de definitieve knoop doorgehakt.

Na de nederlaag tegen Genk van vorig weekend was de ontgoocheling groot. De T1 wil die ontgoocheling gebruiken. "Ik heb maar één doel: in Play-off 1 geraken. Ik heb het duidelijk gezegd tegen de spelers: ik wil opnieuw spelen tegen de ploeg die ons verslagen heeft. Het is niets persoonlijks tegen Genk, het is gewoon mijn mentaliteit. Ik wil dat het hun motivatie kan worden. Het is vreemd, maar het zijn dat soort momenten dat je het meeste kan bijleren. Als iets de spelers pijn doet, is dat een kans om hen vooruitgang te laten boeken."

"Altijd vooruit spelen" 

Het doel van Vincent Kompany voor zondag is zoals altijd duidelijk: winnen. "Het is al elf wedstrijden op leven en dood, denk ik. Ons hoofddoel is het resultaat. We moeten aanvallend en naar voren spelen om onszelf meer kansen te bieden. We hebben zo'n scenario thuis al gehad dit seizoen. En tegen ploegen die goed draaien hebben we het al moeilijk gehad. Maar we moeten naar ons eigen aanvallende spel kijken. Zulte heeft een moeilijk seizoensbegin gehad, maar heeft intussen wel zijn kruissnelheid gevonden. Ze hebben enkele spelers die het verschil kunnen maken. Maar tegen welke ploeg we ook spelen, we moeten altijd de match zelf goed aanvatten.

"Alle spelers kunnen zich tonen" 

Tegen Genk viel Adrien Trebel in en scoorde hij. Een reactie die de coach graag ziet. "Ik ben al heel het seizoen consequent: voor mij is niemand zeker van zijn plaats. Iedereen krijgt zijn kans doorheen het seizoen. Ik help spelers om te laten tonen wat ze kunnen. Toen Adrien inviel vorige wedstrijd, heeft hij dat aan iedereen laten zien. Alle spelers kunnen me de hele week lang laten zien tot wat ze in staat zijn. Een speler die invalt en beslissend is: meer kan ik niet vragen. Dat geeft me een extra oplossing voor volgende match. Die realiteit geldt voor alle spelers."

"Op het terrein bewijzen" 

Dankzij de concurrentie kan de coach rekenen op een homogene groep. "Ik heb geluk dat er zo veel concurrentie is. Het dwingt iedereen om beter te worden. Ondanks onze situatie zijn we erin geslaagd om een competitieve groep samen te stellen. Als iemand uitvalt, staat er een vervanger klaar met dezelfde ambities. Ik heb een brede kern, dat is een voordeel. Veel spelers zijn elkaar waard. Naargelang de vorm waarin ze verkeren kunnen ze allemaal iets bijbrengen. Maar er is maar één plek waar het antwoord te vinden is: zondag op het terrein, dát is de enige waarheid die telt."

Lees verder