"We willen vooral de beste versie van onszelf zijn"

Met uitzondering van Hannes Delcroix is iedereen inzetbaar voor dit topduel, dat er komt na een reeks van 4 opeenvolgende overwinningen in de competitie voor beide ploegen.  

"Het is een belangrijke wedstrijd die op het juiste moment komt”, vindt Vincent Kompany. “Als Anderlecht moeten we altijd naar Brugge trekken om te winnen. Het maakt niet uit wat onze vorm van het moment is. Dat is de mentaliteit die je moet hebben als je voor RSC Anderlecht speelt. Ik ben hier speler geworden op mijn zes jaar en ik ben nu coach: als er één cultuur is die ik wil doorgeven aan onze spelers, dan is het dat we elke wedstrijd in België moeten spelen om te winnen. Dat neemt niet weg dat we ook nederig moeten zijn. Dat is allemaal werk achter de schermen in functie van het enige waar ik geïnteresseerd in ben: we moeten blijven werken aan die wincultuur.” 

De coach stipte ook aan dat de ploeg in topwedstrijden vaak goed presteert. “Maar dat is ook omdat we al onze wedstrijden met veel professionalisme benaderen en ons goed voorbereiden. Allereerst moeten wij ons bewust zijn van onze taken en vervolgens moeten we de emoties van zo'n wedstrijd op een positieve manier gebruiken. Ik probeer me niet te veel op Club Brugge te concentreren, behalve dan op tactisch vlak. Het kan me niet veel schelen of ze in vorm zijn of niet. Elke topwedstrijd is altijd een apart verhaal. We bereiden ons dus voor op de beste versie van Club Brugge. En dan moeten we zondag eerst en vooral de beste versie van onszelf zijn." 

Lees verder