"Zeker bij zulke wedstrijden moet je het tonen op het terrein"

Coach Vincent Kompany sprak de pers toe voor de belangrijke wedstrijd tegen Standard Luik zondag, op Sclessin.

Paars-wit wil het momentum van afgelopen weekend vasthouden. "In delen van onze wedstrijd tegen Mechelen zag je al wat we dit seizoen willen bereiken", analyseerde de coach. "We moeten proberen dat spel opnieuw op te pikken en het zo continu mogelijk te brengen. In de tweede helft waren we aanvallend goed georganiseerd. We waren gevaarlijk in balbezit, en onze opbouw en pressing zat toen goed. Maar wanneer niet alles draait zoals het hoort, zoals in de eerste helft, blijven we toch gevaarlijk voor doel en dat is iets wat we absoluut moeten behouden."

Na de 7-2 overwinning van afgelopen zondag moet de ploeg echter met de voetjes op de grond blijven in de aanloop naar de Clasico. "We moeten werken aan wat we kunnen verbeteren en kijken wat we nog meer kunnen brengen om onze tegenstander pijn te doen. Maar juist voor wedstrijden als deze, die je moet winnen, is het makkelijker om je team geconcentreerd te houden tijdens de week van de voorbereiding. In de grote wedstrijden, hoef je ze alles maar één keer te vertellen. Bovendien is het vooral op het veld dat je het moet tonen. Dat is het belangrijkste voor mij."

Vorig jaar deed RSCA het goed in Sclessin, maar dat was nog een wedstrijd zonder publiek. "De terugkeer van de supporters is een parameter die telt. Voor de spelers die niet gewend zijn aan de Clasico, is het ook een belangrijke wedstrijd in hun carrière. Onze fans hebben ons thuis ook enorm geholpen, dat voelden we. Bij elke grote wedstrijd zit er druk op de ketel, die kan ook de thuisploeg onder spanning zetten. Wat ons betreft: wij moeten ons niet richten op hun supporters, maar op onze eigen prestaties en onze drang om altijd gevaarlijk te zijn."

Lees verder