"Spelen alsof ze hier binnen 3 jaar nog spelen"

Een dag voor het tweede duel tegen Genk sprak coach Vincent Kompany de pers toe.

Volgens onze coach hoeft hij niet te vrezen voor vermoeidheid bij de spelers, nu de wedstrijden elkaar snel opvolgen. "Het is één van onze voordelen. We hebben op fysiek vlak dit seizoen goed opgebouwd. Als het moet, kunnen we een tegenstander fysiek overtreffen. We hebben in Genk 4 wissels gedaan. We hebben een jonge groep die hun limieten elke week verlegt, maar ik hoop dat ze dankzij hun leeftijd wat sneller recupereren. De meeste van hen spelen nu de moeilijkste wedstrijden van hun carrière, maar ze zullen snel leren in zo'n stevige periode. Dit is dus ideaal voor ons."

Op tactisch vlak, zo merkte een journalist op, heeft Vincent Kompany drie van de vier laatste duels tegen KRC Genk gewonnen. "Ach, je kan de tactische strijd winnen, maar het is de eindscore die telt. Het is dus geen trots van mij. Mijn rol is om de ploeg te helpen. Met een aanvalsplan om de zwaktes van de tegenstand uit te buiten, hun troeven aan banden te leggen en onze zwakheden te verdoezelen. Daarmee maken we een wedstrijdplan. Het allerbelangrijkste voor mij is de onze jonge gasten zich dankzij het plan vrij voelen om hun eigen spel te spelen."

De coach wil het nog niet hebben over volgend seizoen. "We zijn nu in de play-offs en spelen om de drie dagen. Ik wil daar geen onnodige druk op de schouders van de spelers aan toevoegen. Ik zou willen dat ze hun drie laatste wedstrijden afwerken alsof ze er nog 300 moeten spelen. Als ik vandaag meega in de discussie over volgend seizoen, dan gaan we misschien vergeten wat we nú moeten doen: onze matchen winnen. Er komt een moment voor, wanneer het seizoen erop zit. Dan gaan we inderdaad met een paar gasten spreken. Maar ik wil eigenlijk gewoon dat ze hun 3 matchen afwerken alsof ze hier nog 3 jaar gaan blijven."

Lees verder