"Onze ploeg is niet te vergelijken met die van de heenwedstrijd"

Nog geen twee dagen na de kwalificatie voor de halve finale van de Croky Cup mocht onze coach de pers al opnieuw te woord staan, dit keer om vooruit te blikken naar de competitiewedstrijd tegen Mechelen. Voor die match kan trainer Vincent Kompany rekenen op een steeds completere kern. Enkel Hendrik Van Crombrugge staat momenteel nog aan de kant.

Met de terugkeer van Yari Verschaeren en Elias Cobbaut ziet de T1 zijn ziekenboeg slinken. Goed nieuws met het oog op het spannende seizoenseinde dat er aankomt. “Elias had het moeilijk in het laatste kwartier van de bekermatch, maar dat konden we verwachten. We zijn tevreden dat hij 90 minuten achter de kiezen heeft en kan voortbouwen. Op de coronagevallen in het begin van het seizoen na hebben we wat blessures betreft vooral brute pech gehad. Trebel, Hendrik, Yari en Elias zijn lang afwezig geweest. We hebben dus een hele tijd niet kunnen rekenen op 4 spelers die ons al die maanden goed hadden kunnen helpen. We zijn daar trouwens ook erg voorzichtig mee in onze rekrutering. We letten heel goed op het medische profiel van nieuwkomers.”

"Moeilijke keuzes, ik vraag niet liever"

Meer spelers, dat betekent ook meer keuzes. Soms moeilijke keuzes. “Dat heb ik altijd gewild. Ik wil concurrentie aanmoedigen en niet te veel focussen op het individu. Ik kijk naar een speler en vraag me af of hij het verschil kan maken in een wedstrijd. Het voordeel van over alle spelers kunnen beschikken en het collectief. Als er morgen 3 of 4 jongens uitvallen, kunnen we rekenen op anderen. Met hun eigen kwaliteiten, maar een vergelijkbaar niveau.”

"Niet hetzelfde als in begin seizoen"

Vincent blijft op zijn hoede voor de tegenstander. “Mechelen is een leuke tegenstander om naar te kijken en om te analyseren. De ploeg is zelfs in zijn mindere momenten gevaarlijk. In het begin van het seizoen verdienden ze meer dan het gelijkspel (nvdr 2-2) tegen ons. Ze waren beter en zetten ons heel de match goed onder druk. We stonden 2 goals voor en ze maakten in de laatste 10 minuten gelijk. Dat was een beetje het verhaal van ons seizoensbegin. Zij hebben een echt moeilijke periode gehad, maar petje af voor hun coach en wat hij heeft neergezet. Ze staan nu waar ze verdienen en strijden voor PO I.

14 spelers van Neerpede in de A-kern

De coach verwacht andere ploegen dan in de heenwedstrijd in augustus. “Onze ploeg is niet meer te vergelijken met de ploeg van augustus. Er zitten nu 14 gasten van Neerpede in onze kern, die elke dag vooruitgang boeken. Als ik Anouar, Francis, Hannes, Yari, en ik kan er nog veel meer opsommen, elke dag vooruitgang zie boeken … Daarvoor kom ik elke dag met plezier werken. Zij geven mij goesting en ik ga met plezier voor hen staan om hen te beschermen. Hen zien spelen en progressie boeken is echt genieten.”

Lees verder