"Een cultuur van winnen installeren"

VINCENT KOMPANY

Elke vrijdag beantwoordt coach Vincent Kompany vragen van de media.

Kristoffer Olsson en Lior Refaelov ondervonden hinder na hun laatste wedstrijden, maar trainden vrijdag gewoon mee met de groep. Onze coach hoopt dat ze 100% zullen zijn zondag om het op te nemen tegen een in vorm verkerend Zulte Waregem. "Ze zijn van systeem veranderd en hebben duidelijk aan vertrouwen gewonnen. Maar wat ik onze spelers vertel is dat wij de lat hoog moeten leggen voor onszelf. Dat we moeten leren van onze fouten en van in het begin het spel op de mat leggen dat je in de vorige wedstrijden soms pas na 20 minuten zag. Dat spel moeten we ook kunnen combineren met de stabiliteit die we bijvoorbeeld in Charleroi toonden.”

Paars-wit boekte 2 opeenvolgende zeges vorige week. "Winnen moet een gewoonte voor ons worden. We mogen niet te veel ontspannen: we moeten ervoor zorgen dat we een cultuur van winnen installeren. We moeten vechten voor een overwinning, hoe die er ook komt. Elke overwinning kan zorgen voor een déclic. Ik hoop dat we dat tempo vanaf nu kunnen aanhouden.” 

De coach prees het karakter van de groep in moeilijke momenten. “Maar we moeten die wedstrijd ook van in de eerste minuut beginnen met karakter. We werken daaraan tijdens de week. Ze moeten er altijd in geloven. We doen dat al goed, maar de intensiteit en de concentratie moet er van meet af aan zijn. We moeten elk moment van de wedstrijd beleven met elf volledig geconcentreerde spelers”, besloot onze T1.

Lees verder