Nederlaag in de Brusselse derby

Zondagavond trok paars-wit naar het Dudenpark voor de Brusselse derby tegen de buren van Union. Coach Felice Mazzù voerde 2 wijzigingen door in de basiself ten opzichte van de zware Europese wedstrijd van donderdag. Lior Refaelov en Fábio Silva kregen rust, Sebastiano Esposito en Benito Raman begonnen in hun plaats aan de wedstrijd. RSC Anderlecht moest uiteindelijk het onderspit delven.

Na amper anderhalve minuut wist Bart Nieuwkoop de bal te ontfutselen van Francis Amuzu. Hij wist Victor Boniface te bedienen, die overhoeks binnentrapte. Paars-wit had wel snel een reactie in huis: Kristian Arnstad vond Murillo op de rechterflank en die trapte slim binnen vanuit een scherpe hoek. Op het halfuur wist Dante Vanzeir Union opnieuw op voorsprong te brengen bij een stilstaande fase.

De wedstrijd was daarna in balans en grote kansen bleven uit. De score aan de rust bleef dan ook 2-1.

Coach Mazzù greep in en voerde maar liefst 3 wissels door bij het begin van de tweede helft: Francis Amuzu, Marco Kana en Benito Raman bleven in de kleedkamer voor Noah Sadiki, Lior Refaelov en Fábio Silva. Hendrik Van Crombrugge had meteen nog een spectaculaire parade in huis op een verre lobbal van Lazare Amani en stond even later ook paraat om Victor Boniface van zijn tweede doelpunt van de avond te houden. Onze kapitein had ook nog een goeie reflex in huis op een kopbal van Dante Vanzeir.

Aan de andere kant wist Sebastiano Esposito zijn kopbal niet te kadreren op een goede voorzet van Amir Murillo. Felice Mazzù gooide er met Mario Stroeykens nog een spits bij en RSC Anderlecht voerde de druk zo steeds meer op. Tot twee keer toe werd een penalty teruggedraaid door de VAR en een vrije trap van Lior Refaelov werd door Anthony Moris nog van onder de lat weggebokst. Zo leed paars-wit een tweede nederlaag dit seizoen.