Onder de lichten van het Lotto Park: alles over de nieuwe LED-verlichting

RSCA werd in 1954 de eerste Belgische club die onder artificieel licht speelde in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Racing Club Buenos Aires. Zaterdag zorgde paars-wit opnieuw voor een primeur door, dankzij een gloednieuwe LED-verlichtingsinstallatie, een unieke licht- en geluidsshow op te zetten. Het luidde een prachtige avond in het Lotto Park in.

RSC Anderlecht liet in samenwerking met Maxamaze de volledige lichtinstallatie in het Lotto Park vernieuwen na de laatste wedstrijd in de Jupiler Pro League. De Challenger Pro League-wedstrijd van de RSCA Futures tegen Lierse diende als eerste testwedstrijd. Daarvoor werden de 200 traditionele gasontladingslampen vervangen door veel modernere LED-lampen.

De voordelen zijn talrijk. Het systeem is milieuvriendelijk en zuinig. Op vol vermogen tijdens een wedstrijd ligt het verbruik ruim 30% lager. De helderheid kan ook eenvoudiger worden aangepast in functie van extra elementen voor en na de wedstrijd en aan duels die overdag worden gespeeld.

Het nieuwe LED-systeem biedt 50% meer lichtopbrengst dan de traditionele gastontladingslampen. Hierdoor kan de veldverlichting nu volledig werken op elektriciteit die wordt opgewekt door de zonnepanelen die op het dak van het Lotto Park zijn geïnstalleerd.

Zoals iedereen zaterdagavond kon ervaren, zorgen de LED-lampen er ook voor dat het licht ook snel aan en uit kan worden gezet. Het resultaat: spectaculaire lichteffecten die voor een grandioze wedstrijdbeleving zorgden. Het geheel werd aangevuld met muziek die sinds de start van dit seizoen voor elke wedstrijd zorgvuldig gecureerd wordt door de Brusselse muziektempel Ancienne Belgique.

Voor het eerbetoon aan Paul Van Himst – die in het rijtje van allergrootste legendes van het Belgische voetbal hoort - werd alles uit de kast gehaald. Dankzij een reeks supplementaire lichten en spots werd een extra dimensie toegevoegd aan de lichtshow. Deze unieke licht- en geluidsshow zal in de toekomst voorbehouden worden voor uitzonderlijke gelegenheden. Hoe dan ook heeft iedereen die erbij was in het Lotto Park zaterdagavond een geweldige avond beleefd. Voor Paul.

Lees verder