"We moeten het slim aanpakken over de twee wedstrijden heen"

UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE

Met de komst van AZ Alkmaar staan de Mauves voor een lastige opdracht, maar ook voor een unieke kans om door te stoten naar de halve finales van de Conference League. In aanloop naar het eerste duel in het Lotto Park, namen coach Brian Riemer en doelman Bart Verbruggen plaats in de perszaal.

Islam Slimani en Lior Refaelov, die met wat blessures kampten en afgelopen zondag niet de volle 90 minuten konden spelen, zijn nu volledig fit, zei coach Riemer. "Dus nu is het aan mij om tactisch in te schatten of ze aan de wedstrijd zullen beginnen of niet. Het goede nieuws is dat quasi iedereen in de selectie fit is om aan de wedstrijd te beginnen."

"Of de wedstrijd tegen Westerlo een wake-up call was? De vaderlandse competitie en het Europese niveau zijn twee totaal verschillende dingen. We moeten het grotere perspectief blijven bekijken: we zijn al een tijdje ongeslagen en hebben in de laatste 5 wedstrijden geen doelpunten geïncasseerd. Voor de spelers is de wedstrijd van morgen bovendien iets erg speciaals. De kans om een Europese halve finale te spelen is misschien wel een once-in-a-lifetime opportunity."

"We zullen morgen op onze vertrouwde manier spelen, maar we houden uiteraard in het achterhoofd dat er een terugwedstrijd is. Uiteraard zou ik morgen graag met 3-0 of 4-0 winnen, maar dat zal niet het geval zijn. Ik denk dat de wedstrijden tegen Villarreal een goede referentie waren op dat vlak, om het slim aan te pakken over de twee wedstrijden heen."

Over de prestaties van Bart Verbruggen, die naast hem zat in de perszaal, zei coach Riemer: "Ik ben hier voor één ding en dat is om Anderlecht succes te bezorgen. Dat is mijn hoofdprioriteit. Dus als we de keuze hebben gemaakt om Bart in het doel te zetten, dan is dat omdat we ervan overtuigd zijn dat hij ons daarbij kan helpen. Dit is geen jeugdvoetbal, we delen geen cadeau uit. Het is dus volledig zijn verdienste. Natuurlijk moet ik zeggen dat zijn prestaties tot nu toe gewoon heel, heel goed zijn. Anderzijds moeten we ook onze andere keepers prijzen. Hendrik Van Crombrugge heeft het de laatste jaren heel goed gedaan voor deze club en Colin Coosemans helpt ons ook elke dag om de lat hoog te leggen op de training. En het gaat niet alleen om individuen, het gaat vooral om de teamgeest die de laatste maanden erg goed is."

Over naar Bart Verbruggen zelf dan. "Het is mooi om te horen dat de coach en de club zo positief over me zijn, maar ik probeer vooral te luisteren naar de aanwijzingen die hij en de staf op training geven om me beter te maken.  Daar hou ik van. Ik blijf hard werken, m'n ding doen en dan hoop ik dat ik verder kan blijven groeien. Ik waardeer wel enorm het vertrouwen dat ik krijg van de coach en de club, ook al in de periode vóór ik in doel stond. Ik ben vooral ook tevreden met de prestaties van de hele ploeg. Ik denk dat we opnieuw een ploeg zijn die meer vertrouwen uitstraalt dan voorheen. Die vijf clean sheets: dat is niet mijn prestatie, maar die van het team en bij uitbreiding van de hele club. We gaan proberen om daar in de komende twee weken nog een mooie draai aan te geven."

Lees verder