Capital en Sporting brengen jongeren en bedrijven samen tijdens jobbeurs in het Lotto Park

Tous Mauves

Afgelopen zondag vond de eerste editie plaats van de ‘Tous Mauves x Capital Job Fair’, een samenwerking tussen Royal Sporting Club Anderlecht en Capital in het kader van Tous Mauves. Meer dan 100 Brusselse jongeren kwamen in contact met de dertien aanwezige bedrijven, alvorens de wedstrijd tegen KAS Eupen bij te wonen vanuit de business-omgeving of zelfs vanuit de loges.

Tous Mauves

Tous Mauves is het inclusieprogramma van paars-wit met presenting partner Telenet. Hiermee wil RSCA jaarlijks 5.000 sociaal kwetsbare jongeren binnen en buiten Brussel kansen bieden om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Om zo sociale inclusie te versnellen en te versterken. Binnen het programma ligt de klemtoon op 5 inclusiepijlers: gender-, digitale-, sportieve-, professionele- en educationele inclusie.

Capital

Met partnerorganisatie Capital, de one-stop-source die Brusselse jongeren inspireert, stimuleert en begeleidt in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling, zet paars-wit in op de pijler professionele inclusie, om de integratie van jongeren op de arbeidsmarkt te versnellen.

Jobbeurs in het Lotto Park

RSC Anderlecht en Capital organiseerden afgelopen zondag een jobbeurs in het Lotto Park. Meer dan 100 Brusselse jongeren konden kennismaken met tal van beroepen in 13 verschillende bedrijven, en kregen toegang tot het uitgebreide businessnetwerk van paars-wit.

Medewerkers van de aanwezige bedrijven gaven de jongeren een introductie over wat de jobs inhouden en welke kansen er worden gegeven aan jong talent binnen hun respectievelijke ondernemingen.

De jobbeurs werd gevolgd door toespraken vanuit zowel Capital als RSCA, een netwerkmoment en  een receptie. Met RSC Anderlecht - Eupen stond er diezelfde avond uiteraard ook nog een wedstrijd op het programma in het Lotto Park. De aanwezige jongeren kregen voor, tijdens en na de wedstrijd de kans om te connecteren met het uitgebreide businessnetwerk van RSCA. Zo konden ze de wedstrijd bijwonen vanuit de business seats, en kregen sommigen onder hen zelfs toegang tot de private loges van onze partners om zo te connecteren en zich voor te stellen. Een verrijkende ervaring voor de talrijk aanwezige jongeren én bedrijven.

Naast Capital, waren ook de andere partnerorganisaties van Tous Mauves zondag vertegenwoordigd in het Park. Meer dan 200 leden van de tien andere partnerorganisaties konden de wedstrijd bijwonen dankzij Telenet. Een onvergetelijke ervaring. 

Lees hier alles over Tous Mauves.

Lees verder