Duik het jaar in met Timon Wellenreuther

Hoeft het nog gezegd? 2020 was een bizar jaar voor iedereen. Zowel binnen als buiten het voetbal liet de coronacrisis zich voelen. Maar er waren gelukkig ook mooie momenten. Wij blikken met Timon Wellenreuther terug op het afgelopen jaar, een jaar waarin er ook voor hem veel gebeurde.

Hoe vier jij dit jaar Kerstmis en Nieuwjaar?

Timon Wellenreuther: “Het zal een apart eindejaar zijn voor iedereen, ook voor mij. Vroeger keerde ik tijdens de winterstop altijd terug naar Duitsland om er Kerst te vieren met de familie en Nieuwjaar met mijn vrienden. Maar nu gaat dat natuurlijk niet. Nog geen idee dus wat ik ga doen… We zijn een paar dagen vrij rond die periode, dus ik zal dingen tegen de verveling moeten verzinnen, denk ik” (lacht)

Wat was jouw moment van het jaar?

“Ik heb er twee: enerzijds Europees voetbal in de wacht slepen met Willem II. Het is de eerste keer sinds lang dat die club weer Europees mag spelen en je voelde de trots over wat we verwezenlijkt hadden bij iedereen. Anderzijds was er natuurlijk het moment dat ik bij Anderlecht tekende. Dit is een mooie club en ik was zeer blij toen mijn transfer afgerond geraakte.”

Wat heb je van 2020 geleerd?

“Dat ligt eigenlijk in het verlengde van mijn transfer naar Anderlecht: het belang van zekerheid. Er zijn enkele voormalige ploeggenoten die het moeilijk hebben gehad om een nieuwe club te vinden. En ook daarbuiten zijn er heel veel zekerheden die in deze bizarre tijden wegvallen, zelfs gewoon iets gaan drinken met vrienden lukt niet. Ik heb geleerd dat je wat je hebt niet als vanzelfsprekend mag beschouwen, maar moet koesteren. Want het kan snel weer weg zijn.”

Wat wens je de Anderlechtsupporters toe voor 2021?

“Een goede gezondheid, uiteraard! Hou het veilig en hou jullie aan de maatregelen, want ik hoop jullie snel in het stadion te zien. Het publiek is één van de redenen waarom ik voor Anderlecht heb gekozen, dan wil je natuurlijk in een vol stadion spelen. Dat laatste is echt mijn grootste wens voor 2021. Zowel voor mezelf als voor de supporters.”

Wie is de …

Timon Wellenreuther fileert de Anderlechtkleedkamer.

… de meest getalenteerde speler: “Dat is een moeilijke vraag. We zijn een zeer getalenteerde groep. Als ik zie wat die jongens van 18 of 19 jaar met een bal kunnen, onwaarschijnlijk. Ik kan er moeilijk eentje uitpikken, want dan zou ik er vijf of zes anderen beledigen.”

… de grappigste ploeggenoot: “Grappig zijn is iets persoonlijk, natuurlijk. Ik kom het best overeen met Peter Zulj en Michel Vlap. Zij hebben hetzelfde gevoel voor humor als ik.”

… de slechtste verliezer: “Ik denk dat ik mezelf hier moet nomineren. Ik kan echt niet tegen mijn verlies, zelfs niet op training, en kan me er ook wel kwaad over maken. Maar eigenlijk vind ik dat geen slechte eigenschap.”

… de meest enthousiaste winnaar: “Een overwinning moet altijd gevierd worden, alleen al voor de teamsfeer. Ik doe ook graag mee, maar dan op mijn manier. Als ik zie hoe de jongens met Afrikaanse roots zingen en dansen na een gewonnen wedstrijd … Ik kijk er graag naar, maar laten we besluiten dat ik die dansmoves niet heb” (lacht).

Lees verder