Théo Leoni tekent nieuw contract voor drie seizoenen

Théo Leoni 2026

Théo Leoni blijft RSC Anderlecht trouw tot 2026. De 23-jarige middenvelder tekende zonet een nieuw contract voor drie seizoenen.

Théo maakt deel uit van de generatie-2000. Hij speelt sinds 12-jarige leeftijd in paars-wit en speelt dus al ruim 10 jaar voor de club van zijn hart. Als echte leidersfiguur is hij al jaren kapitein van de beloften. 

Toen Théo bij zijn eerste contractverlenging gevraagd werd naar zijn doelen in 2022, klonk het als volgt: “Ik heb er twee. Ons met de beloften plaatsen voor 1B, en mijn debuut maken bij de eerste ploeg.” Théo kan beide doelstellingen afvinken: hij speelde als kapitein 19 wedstrijden voor onze RSCA Futures in de Challenger Pro League.

MEER FOTO'S

In oktober 2022 vierde hij ook zijn debuut voor de eerste ploeg, door in te vallen in de wedstrijd tegen Eupen. Een week later stond hij voor het eerst in de basis op de Bosuil tegen Antwerp. Een prachtig en oververdiend moment voor Théo, die vanaf de voorbereiding op het nieuwe seizoen meteen zal aansluiten bij de A-kern. Vanaf volgend seizoen zal hij met rugnummer 17 spelen.

"Neerpede is als thuis voor mij. Ik ben dan ook erg fier dat ik voor drie extra seizoenen heb getekend."

CEO Sports Jesper Fredberg: "Théo is een voorbeeld voor al onze jongeren in de Academy. Hij zet de club altijd op de eerste plaats. Théo heeft techniek, spelinzicht en leiderschapskwaliteiten. Bovendien heeft hij met veel hard werk en de juiste mentaliteit zin kans gegrepen. We zijn erg blij dat hij een nieuw contract bij ons heeft getekend.”

Lees verder