Supporters steunen slachtoffers noodweer dankzij veiling wedstrijdshirts

 De club en de gemeente wil iedereen uitdrukkelijk bedanken die zijn of haar paars-wit hart heeft laten spreken.

De RSCA-supporters hebben hun hart laten zien voor de slachtoffers van het noodweer in ons land. De opbrengst van de veiling van de wedstrijdshirts bedraagt 9067 euro en wordt integraal overgemaakt aan het Rode Kruis.

De overstromingen die ons land bijna twee weken geleden troffen hebben zeker in Wallonië een zware tol geëist. Zeker 36 personen kwamen om het leven en de materiële schade is enorm. De club en de gemeente Anderlecht sloegen meteen na de gebeurtenissen de handen in elkaar en zetten samen een solidariteitsactie op. Zo zamelde de gemeente kleren en meubilair in aan het Lotto Park en zette het ook eigen gemeentepersoneel en materiaal in om te helpen bij de opkuis in de getroffen gebieden.

RSC Anderlecht greep dan weer de galawedstrijd tegen Ajax van vrijdag 23 juli aan onze solidariteit te tonen. De spelers van beide teams namen eerst een minuut stilte in acht. Supporters en sympathisanten konden daarna bieden op de shirts van de wedstrijd tegen Ajax. Zij hadden een mooi bedrag veil voor onder meer het gehandtekende shirt van Dušan Tadic, de aanvoerder van Ajax (1650 euro) en voor het shirt van Anouar Ait El Hadj (750 euro). Alles samen bracht de veiling van 19 wedstrijdshirts 9067 euro op. Dat bedrag wordt integraal overgemaakt aan het Rode Kruis, dat de slachtoffers van de overstromingen in ons land ondersteunt.

De club en de gemeente wil iedereen uitdrukkelijk bedanken die zijn of haar paars-wit hart heeft laten spreken.

Bedankt supporters!