#ANDCER : stats, facts & quotes

#ANDCER

STATS

FACTS

  • Winteraanwinst Islam Slimani scoorde in zes JPL-wedstrijden vijf keer. Opvallend: hij scoorde al zijn goals thuis in het Lotto Park. Daarmee komt hij aan een gemiddelde van één goal om de 36 minuten speeltijd in het Lotto Park.
  • De Algerijn nam negen van de achttien doelpoegingen voor zijn rekening tegen Cercle. Slechts twee andere spelers uit de Jupiler Pro League trapten dit seizoen ook negen keer naar doel. Fábio Silva voor RSCA in september, en Victor Boniface voor Union in februari.
  • Het was al de derde keer dat RSCA negen keer of meer naar doel trapte dit kalenderjaar. Voor de winterstop gebeurde dat geen enkele keer. "If you don't shoot, you don't score," aldus Brian Riemer in MAUVE.

QUOTES


"Islam Slimani voegt erg veel toe. Ik snap waarom tegenstanders bang van hem zijn. Op training merk je hoe moeilijk het is om tegen hem te spelen." (Killian Sardella - Sud Info)

 


"Elke coach wil een spits zoals Islam. Hij weegt op een verdediging, knapt zijn defensief werk op en is daarnaast ook een voorbeeld voor de jonge gasten op training." (Brian Riemer - Het Nieuwsblad)

 

 

"Ik ben tevreden over de wedstrijd, zelfs al konden we de match vroeger afmaken. We hebben ook de nul gehouden achterin, wat altijd positief is." (Jan Vertonghen - L’Avenir)