Sporting stoot door naar kwartfinale van de Beker

Dinsdagavond trok RSCA naar Seraing voor de achtste finales van de Beker van België. Na de overwinning op Charleroi in de competitie, bracht Vincent Kompany enkele nieuwe namen tussen de lijnen. Kristoffer Olsson kreeg rust, in zijn plaats startte Marco Kana. Ook Yari Verschaeren verscheen aan de aftrap, hij nam de plaats van Francis Amuzu in.

Paars-wit kwam al snel in de problemen. Na slechts tien minuten spelen ging de bal op de stip voor de thuisploeg na een fout van Lisandro Magallan in de zestien. Youssef Maziz zette de strafschop om voor de thuisploeg. Na slechts een kwartier ging de bal opnieuw op de stip voor Seraing. Dit keer was het Georges Mikautadze die zich achter de bal zette, en ook hij trof raak. Sporting wist dus wat het moest doen: zo snel mogelijk gelijk maken. De eerste dreiging kwam er na een schot van Yari Verschaeren, gered door thuisdoelman Guillaume Dietsch. Op vijf minuten van de rust slaagde RSCA erin de aansluitingstreffer te scoren. Het was Christian Kouamé die de 2-1 tegen de netten knikte op aangeven van Yari Verschaeren. En nog geen vijf minuten later hingen de bordjes alweer gelijk. Opnieuw Christian Kouamé, dit keer op assist van Amir Murillo. Paars-wit maakte de slechte start zo nog voor de rust ongedaan.

Na de rust ging RSCA op dat elan door. Opnieuw was het een penalty die de wedstrijd in een nieuwe plooi legde. Lior Refaelov werd onderuitgehaald in de zestien, en hij zette zelf de strafschop voor de 2-3 om. Toch slaagde Seraing erin om zich terug in de wedstrijd te knokken. Youssef Maziz, opnieuw hij, werd bediend voor het doel van Hendrik Van Crombrugge, en maakte de 3-3. Die eindstand bleef na 90 minuten, en zelfs na 120 minuten op het scorebord staan. Na drie strafschoppen in de reguliere speeltijd, zouden opnieuw strafschoppen beslissen welke ploeg doorstootte naar de kwartfinales van de beker. Sporting trok daarin aan het rechte eind, en mag zich zo opmaken voor de volgende ronde. Eindstand: 3-3 (3-4).

RFC Seraing: Dietsch, Kilota, Mikautadze, Bernier (60’ Lahssaini), Poaty (6’ Mansoni), Nadrani, Faye (111’ Pierrot), Del Fabro, Jallow, Cisse (101’ Sanogo) & Maziz

RSCA: Van Crombrugge, Murillo, Hoedt, Magallan, Gomez, Kana (77’ Ashimeru), Cullen, Verschaeren, Refaelov (97’ Ait El Hadj), Kouamé & Zirkzee (70’ Amuzu)

Goals: 9’ Maziz (1-0, pen), 17’ Mikautadze (2-0, pen), 39’ Kouamé (2-1), 41’ Kouamé (2-2), 50’ Refaelov (2-3, pen) & 59’ Maziz (3-3)