Overtuigende overwinning op Seraing

Deze zaterdagavond trok RSC Anderlecht naar Seraing voor de eerste wedstrijd van de terugronde. Vincent Kompany bracht dezelfde elf namen tussen de lijnen als tegen Zulte Waregem. Francis Amuzu en Benito Raman kwamen terug uit schorsing, en startten op de bank. Paars-wit speelde een zeer degelijke wedstrijd en won overtuigend met 0-5. 

Sporting nam meteen het initiatief, en domineerde de volledige eerste helft. Paars-wit was vanaf de start gevaarlijk, met Joshua Zirkzee en Lior Refaelov die al snel dicht bij scoren kwamen. Joshua trapte over, Rafa werd met een hakje bereikt door Kristoffer Olsson, maar kon niet besluiten. De Zweed wist even later wel de opgerukte Amir Murillo te vinden in de zestien, die zijn schot geblokkeerd zag worden door de thuisdoelman. Christian Kouamé was goed gevolgd, en maakte het openingsdoelpunt in de rebound. De 0-2 kwam op naam van Lior Refaelov. De Israeli dook slim op aan de eerste bal na een actie van Yari Verschaeren en Sergio Gomez op de flank. Sporting kon zelfs gaan rusten met 0-3 nadat Joshua Zirkzee ruimte maakte voor zichzelf in de zestien, en de bal enig mooi in de haak trapte.

RSCA minderde gas in de tweede helft, maar bleef op hetzelfde elan verdergaan. Lior Refaelov zag een listig schot tegen de lat gaan, waarna Sporting het spel vooral controleerde. Na een uur spelen bracht coach Kompany enkel nieuwe namen tussen de lijnen. Majeed Ashimeru en Anouar Ait El Hadj kwamen in het veld, Kristoffer Olsson en Lior Refaelov mochten gaan rusten. Anou liet zich meteen opmerken met enkele vinnige acties en een schot dat net naast ging. Ook Yari Verschaeren en Christian Kouamé kregen rust, zij werden vervangen door Francis Amuzu en Benito Raman. De 0-4 kwam op naam van Anouar Ait El Hadj, wiens volley niet gestopt kon worden door de thuisdoelman. Die doelman moest even later vervangen worden door een veldspeler nadat hij Benito Raman neertrok in de zestien en met rood van het veld werd gestuurd. Benito zette zelf de strafschop om, en zette zo de eindstand op het bord.

RFCS: Dietsch, Faye, Kilota (61’ Lahssaini), Mikautadze, Bernier, Poaty (73’ Mansoni), Boulenger (61’ Djedje), Del Fabro, Jallow, Cisse (61’ Pierrot) & Maziz (68’ Marius)

RSCA: Van Crombrugge, Murillo, Hoedt, Magallán, Gómez (75’ Mykhaylichenko), Cullen, Olsson (59’ Ashimeru), Refaelov (59’ Ait El Hadj), Verschaeren (70’ Amuzu), Zirkzee & Kouamé (70’ Raman)

Doelpunten: 16’ Kouamé (0-1), 18’ Refaelov (0-2), 43’ Zirkzee (0-3), 72’ Ait El Hadj (0-4) & 84’ Raman (0-5, pen)

Lees verder