Wie zit in de selectie voor RSCA - KAS Eupen?

Zondagavond 23 februari krijgt RSC Anderlecht het bezoek van KAS Eupen. De Brusselaars moeten winnen in het Lotto Park om uitzicht te behouden op Play-Off I, zeker na de zege van KRC Genk op vrijdag. Paars-wit kampt wel met veel blessures, zeker in het aanvallende compartiment. Jeremy Doku is geschorst dit weekend.

"Ik heb nog nooit een dergelijke situatie meegemaakt, maar ik blijf er rustig bij”, stelde coach Frank Vercauteren op de persconferentie in aanloop naar wedstrijd. “Die vele blessures mogen geen excuus zijn. Je moet vertrouwen hebben in de beschikbare spelers en soms wat risico nemen. Ik blijf er rustig onder, want we zijn het gewoon dat er mensen ontbreken en dan weet je dat je alternatieven moet voorbereiden. Na de verliespartij vorig weekend hebben de spelers goed gereageerd. Eerst werd er geluisterd, daarna met hen gesproken. We legden duidelijke doelstellingen op en wezen iedereen op zijn verantwoordelijkheden. Maar de enige reactie die ik wil zien en die telt, is die van zondagavond op het terrein."

2019 eindigde niet zo goed voor Eupen, met 6 nederlagen op 7 wedstrijden. Na de jaarwissel herpakten de Panda’s zich met een 7 op 9, met belangrijke zeges tegen Waasland-Beveren en Cercle Brugge. Tegen STVV (5-2) en KAA Gent (2-3) werden dan weer geen punten gesprokkeld. Na 26 speeldagen verzamelden de Oostkantonners 26 punten. Opvallend hierbij is dat ze op verplaatsing evenveel punten pakten als thuis: 13. Hopelijk is die balans ook na speeldag 27 nog in evenwicht.

De selectie van RSCA:

 1. Vincent Kompany
 2. Michel Vlap
 3. Marko Pjaca
 4. Elias Cobbaut
 5. Peter Zulj
 6. Dejan Joveljic
 7. Hendrik Van Crombrugge
 8. Davy Roef
 9. Edo Kayembe
 10. Francis Amuzu
 11. Anouar Ait El Hadj
 12. Albert Sambi Lokonga
 13. Lucas Lissens
 14. Sieben Dewaele
 15. Yari Verschaeren
 16. Killian Sardella
 17. Marco Kana
 18. Amir Murillo
 19. Rik Vercauteren
 20. Zakaria Bakkali

Lees verder

KV Kortrijk in de kwartfinales. Le prochain tour de la Coupe sera disputé à domicile. 🟣⚪