#KVMAND: voorbeschouwing en selectie

Zaterdagavond neemt paars-wit het op tegen KV Mechelen op de 26e speeldag van de Jupiler Pro League. De aftrap wordt om 20u30 gegeven Achter de Kazerne in het AFAS Stadion. In de strijd om een plek in Play-Off 1, zullen onze jongens er uiteraard alles aan doen om te winnen tegen deze rechtstreekse concurrent en in het spoor te blijven van KRC Genk (de zesde in de stand) of misschien zelfs dichterbij te sluipen na deze speeldag.

Net zoals RSCA en Zulte Waregem, tellen de Maneblussers momenteel 34 punten. Drie ploegen staan dus op vier punten van de felbegeerde zesde plaats die KRC Genk momenteel inneemt. De voorbije weken liet KVM wel 12 punten liggen. Na de winterstop werd er achtereenvolgens verloren tegen Standard (2-3), KAA Gent (0-3), Cercle Brugge (3-2) en Charleroi (2-1).

Paars-wit pakte na de winterstop dan weer 7 punten. Worden dat er zaterdagavond 10? “We weten wat ons te doen staat de vijf laatste wedstrijden. Winnen. Punten pakken. Zoveel is duidelijk”, lichtte Frank Vercauteren toe op de persconferentie. “We willen elke dag kwaliteit en intensiteit zien. De spelers moeten weten dat ze na elke training vooruitgang geboekt moeten hebben. Dat was deze week zeer positief, maar op de laatste trainingssessie, op vrijdag, mag er nog een schepje bovenop. We weten wat ons te wachten staat zaterdag. Het is altijd een moeilijke verplaatsing en dat zal het misschien nog meer zijn na hun 0 op 12.”

De selectie van RSCA:

 1. Albert Sambi Lokonga
 2. Amir Murillo
 3. Anouar Ait El Hadj
 4. Davy Roef
 5. Dejan Joveljic
 6. Derrick Luckassen
 7. Edo Kayembe
 8. Elias Cobbaut
 9. Francis Amuzu
 10. Hendrik Van Crombrugge
 11. Jeremy Doku
 12. Killian Sardella
 13. Marco Kana
 14. Marko Pjaca
 15. Michel Vlap
 16. Peter Zulj
 17. Rik Vercauteren
 18. Sieben Dewaele
 19. Vincent Kompany
 20. Zakaria Bakkali

Lees verder

KV Kortrijk in de kwartfinales. Le prochain tour de la Coupe sera disputé à domicile. 🟣⚪