KAA Gent - RSCA: voorbeschouwing en selectie

Na de 1-0 zege in eigen huis tegen R. Excel Mouscron, trekt RSCA vrijdagavond naar de Ghelamco Arena voor het duel met KAA Gent. Geen enkele ploeg kon dit seizoen al winnen op het veld van de Buffalo’s. Sporting staat zo voor een dubbele uitdaging: de Oost-Vlamingen hun eerste thuisnederlaag toedienen en zo de eerste paars-witte 9 op 9 van het seizoen pakken.

Met verplaatsingen naar KAA Gent en KV Mechelen staat RSCA voor twee belangrijke confrontaties. KV Mechelen is net zoals Anderlecht volop in een strijd verwikkeld voor een plaatsje in Play-Off 1, terwijl KAA Gent zich steeds harder profileert als titelkandidaat. Zo namen de Buffalo’s in 2020 een vliegende start met zeges tegen Moeskroen (3-1 thuis), Racing Genk (4-1 thuis) en KV Mechelen (0-3 uit). Met Jonathan David hebben ze bovendien ook nog de huidige nummer 2 van de topschuttersstand in hun rangen lopen: de jonge Canadees scoorde dit seizoen 12 keer in 22 wedstrijden. In de heenwedstrijd kwamen de drie Gentse doelpunten weliswaar van drie andere jongens: Laurent Depoitre, Roman Yaremchuk en Igor Plastun. “We zullen technisch, fysiek en mentaal heel scherp moeten zijn, maar in de heenmatch lieten we al zien iets neer te kunnen zetten tegen AA Gent”, aldus Franky Vercauteren, die volgende namen selecteerde:

 1. Albert Sambi Lokonga
 2. Amir Murillo
 3. Antoine Colassin
 4. Davy Roef
 5. Dejan Joveljic
 6. Derrick Luckassen
 7. Edo Kayembe
 8. Elias Cobbaut
 9. Francis Amuzu
 10. Hendrik Van Crombrugge
 11. Jeremy Doku
 12. Killian Sardella
 13. Lucas Lissens
 14. Marco Kana
 15. Marko Pjaca
 16. Michel Vlap
 17. Peter Zulj
 18. Rik Vercauteren
 19. Sieben Dewaele
 20. Zakaria Bakkali

Lees verder

Vanavond spelen de U21 tegen KV Mechelen op de RSCA Football Academy (kick-off 19u30). Lukt het niet om naar Neerpede te komen om de beloften aan te moedigen? Goed nieuws: je kan de wedstrijd ook live volgen op onze website.