5-2 overwinning tegen FCSB

Deze zaterdag nam paars-wit het op tegen FCSB, vorig seizoen nog een tegenstander in de Conference League, in een vriendschappelijke wedstrijd in Swolgen in Nederland. Om alle spelers zoveel mogelijk speeltijd te geven, werd de wedstrijd in twee helften van één uur tijd gespeeld, telkens met een korte pauze na 45 minuten. RSC Anderlecht won met 5-2 dankzij doelpunten van Benito Raman (2), Anders Dreyer, Kristian Arnstad & Killian Sardella.

Het waren de Roemenen die na een kwartier de score openden via Florinel Coman, hun vinnige nummer 7. Even daarna hingen de bordjes alweer gelijk nadat een voorzet van Benito Raman vanop rechts in het doel waaide. FCSB kwam na veertig minuten opnieuw op voorsprong dankzij een subtiel hakje van Andrea Compagno, de Italiaanse spits die ook vorig jaar nog scoorde in het Lotto Park. Het eerste uur eindigde alsnog gelijk nadat Francis Amuzu het hoofd van Benito Raman wist te vinden, die zo zijn tweede van de namiddag maakte.

Voor het tweede uur mocht een heel nieuw elftal opdraven. Brian Riemer bracht elf verse namen tussen de lijnen, die naarmate het einde van de wedstrijd naderde steeds meer de bovenhand op de Roemen namen. Anders Dreyer maakte de 3-2, waarna Kristian Arnstad fijntjes de 4-2 maakte en een bedrijvige Killian Sardella de eindstand vastlegde.

HERBEKIJK DE WEDSTRIJD OP MAUVE TV MEER FOTO'S

Doelpunten: 14’ Coman (0-1), 17’ Raman (1-1), 39’ Compagno (1-2), 58’ Raman (2-2), 106’ Dreyer (3-2), 118’ Arnstad (4-2) & 120’ Sardella (5-2)