Croky Cup: RAAL 0-1 RSCA

Deze dinsdag stond er een bekerwedstrijd op het programma voor RSCA, met de verplaatsing naar La Louvière voor de 16de finales. Brian Riemer bracht voor de gelegenheid een helemaal nieuw elftal tussen de lijnen, met Zeno Debast als enige pion die bleef staan na de match tegen Leuven. Hij kreeg de kapiteinsband. Ook Thomas Delaney stond in de basis, hij keerde terug na zijn blessure.

De eerste kans kwam voor RSCA kwam er na een kwartier toen Kristian Arnstad knap Alexis Flips bediende, wiens schot doelman Mike Vanhamel niet verraste. Benito Raman profiteerde even daarna echter van een defensieve dwaling van de tegenstander om de score te openen. Toen het halfuur naderde, miste een schot van opnieuw Benito Raman nipt het doel. 0-1 de rust in.

Bij de herstart maakte Thomas Delaney plaats voor de jonge Tristan Degreef die zijn officiële debuut maakte in het eerste elftal. Afgezien van een schot op doel van Benito Raman waren duidelijke kansen aan het begin van de tweede helft zeldzaam. De thuisploeg reageerde via Fadel Gobitaka, wiens poging duidelijk kracht ontbeerde. Twintig minuten voor tijd kwamen Kasper Dolberg, Thorgan Hazard en Killian Sardella in het spel, In blessuretijd kon ook Luca Monticelli zijn debuut maken voor het eerste elftal. De score bleef 0-1, RSCA plaatst voor de achtste finales.