Voorbeschouwing Gent - RSCA

Preview #GNTAND

Dit weekend reizen de Mauves af naar de Arteveldestad om het op te nemen tegen KAA Gent. Een duel tussen de nummers 2 en 3 in de stand. De mannen van Hein Vanhaezebrouck zijn het seizoen uitstekend begonnen, zowel op het nationale als het Europese toneel. Maar paars-wit is ook in goeie doen, het belooft dus een spannende topper te worden. Aftrap zondag om 18.30 uur.

Deze presentatie als eerste in je mailbox? Schrijf je in op onze newsletter.

NEWSLETTER

DE TEGENSTANDER: KAA GENT

Head to head

Historisch gezien heeft paars-wit nog ruimschoots de overhand in onderlinge confrontaties. Het moet echter gezegd dat deze trend de laatste jaren is omgekeerd. Naar een overwinning tegen Gent moeten we nu exact vijf jaar terug. Toen won Sporting op Wapenstilstand met 2-0 dankzij twee goals van Sven Kums, ereburger van Dilbeek en tegenstander zondag. Maar dat was een thuiswedstrijd, de laatste overwinning in de Ghelamco Arena (nu: KAA Gent Arena) is geleden van 2016. Toen won Sporting met 2-3, bekijk de samenvatting van die match hieronder in de retrovideo van deze week.

Reeksen zijn er om gebroken te worden en het ene jaar is het andere niet. Paars-wit bekleedt momenteel de tweede plaats in de Jupiler Pro League met een puntje voorsprong op de Gentenaren. De Buffalo's zijn nog op drie fronten in de running na bekerwinst tegen Patro Eisden en kwalificatie voor de groepsfase van de Conference League. Afgelopen donderdag wonnen ze in Ijsland tegen Breidablik met 10 op 12 in Europa en een voorlopige leidersplaats tot gevolg.

Coach Hein Van Haezebrouck (ex-Anderlecht) schudde donderdag zijn ploeg door elkaar en gaf een aantal jongens rust. Dankzij een hattrick van Gift Orban won blauw-wit met 2-3. Het is afwachten of de aanvaller die afgelopen twee JPL-wedstrijden op de bank zat, zondag wel kan rekenen op een basisplaats. Het weerhield hen niet om thuis te winnen tegen Standard (3-1) en afgelopen zondag in Charleroi (1-3). De Gentenaren zijn dit seizoen nog ongeslagen in eigen huis (zowel nationaal als Europees). Motivatie genoeg voor paars-wit om zondag de drie punten naar Brussel mee te nemen.

Mogelijke opstelling : Roef, Torunarigha, Watanabe, Kandouss, Brown, De Sart, Kums (c), Samoise, Hong, Tissoudali & Cuypers

Staf : Hein Vanhaezebrouck (coach), Peter Balette (assistent), Danijel Milicevic (assistent) & Franky Vandendriessche (keeperstrainer) 

Scheidsrechters Jasper Vergoote (REF), Michael Geerolf (AR1), Martijn Tiesters (AR2), Bert Put (4OFF), Lothar D'Hondt (VAR) & Nico Claes (AVAR) 

RETRO : LAATSTE ZEGE OP GENT (22-12-2016)


De laatste overwinning in Gent dateert van 2016. Teodorzyck scoorde er 2 van zijn 30 goals dat seizoen en Alexandru Chipciu scoorde zijn mooiste goal voor paars-wit. Dat seizoen is ook het seizoen van de 34ste en voorlopig laatste titel van RSC Anderlecht. De samenvatting is nu te bekijken op Mauve TV

Bekijk de samenvatting op Mauve TV

KAA Gent : Rinne, Nielsen (90' Coulibaly), Gershon, Foket, Esiti, Neto, Saief, Dejaegere (72' Taravel), Milicevic, Simon & Perbet (83' Verstraete)

RSCA : Boeckx, Obradovic, Nuytinck (51' Spajic), Kara, Najar, Dendoncker, Tielemans, Bruno (90'+3 Sowah), Hanni, Chipciu (84' Stanciu) & Teodorczyk

Goals : 25' Danijel Milicevic (1-0), 29' Lukasz Teodorczyk (1-1), 56' Lukasz Teodorczyk (1-2), 74' Alexandru Chipciu (1-3) & 87' Danijel Milicevic (pen, 2-3)

 

Lees verder