Voorbeschouwing RSCA - RUSG

RSCA - RUSG

Vanavond ontvangt paars-wit Union Saint-Gilloise in een - uiteraard - uitverkocht Lotto Park. Een duel van de eerste tegen de tweede in het klassement. Sporting zal het stampvolle stadion en de massale steun van de trouwe supporters nodig hebben om een goede prestatie neer te zetten. De aftrap is om 18.30 uur, maar kom niet te laat om optimaal te kunnen genieten van de sfeer in en rond het stadion.

Deze voorbeschouwing als eerste in je mailbox? Schrijf je in op de RSCA newsletter

RSCA Newsletter

PRAKTISCHE INFO

DE TEGENSTANDER: UNION SAINT-GILLOISE

In de competitie heeft Union 14 wedstrijden geen nederlaag gekend. Hun enige uitnederlaag (4-0) in de Pro League was in augustus vorig jaar in Mechelen. Voeg daar de kwalificatie voor de Conference League play-offs en de kwalificatie tegen Sporting op donderdagavond aan toe, en je weet dat de mannen van Alexander Blessin nog op drie fronten strijden. Voor deze wedstrijd kan de Duitse T1 nog steeds geen beroep doen op Lazare Amani (op de Afrika Cup met Ivoorkust) en Koki Machida (op de Asian Cup met Japan). Maar hij recupereert wel twee van de meest bepalende spelers. Clubtopschutter Mohamed Amoura (13 goals) werd uitgeschakeld in Afrika Cup met Algerije en keert normaal terug in de basiself. Net als Cameron Puertas (11 assists), die zijn enkel blesseerde aan het einde van de match tegen Sint-Truiden. Kevin Mac Allister, die na 30 minuten uit het veld werd gestuurd tegen RSCA, heeft alleen een voorwaardelijke schorsing gekregen en zal dus zijn plaats kunnen innemen in het Lotto Park.

Mogelijke opstelling RUSG : Moris, Sykes, Burgess (c), Mac Allister, Lapoussin, Castro-Montes, Vanhoutte, Sadiki, Puertas, Amoura & Nilsson

Staf : Alexander Blessin, Artur Kopyt (assistant coach), Bart Meert (assistant coach), Sven Van Der Jeugt (keepers) & Gérard Lifondja (préparateur physique)

Hoewel de Mauves donderdagavond in het Dudenpark werden verslagen in de Beker van België, blijft het parcours in de Jupiler Pro League uitstekend. De eerste nederlaag in drie maanden mag twee andere mooie prestaties niet overschaduwen. Ten eerste zit Sporting nu aan tien wedstrijden zonder competitienederlaag. Ten tweede is het Lotto Park een bastion dat sinds het begin van het seizoen nog niet één keer werd ingenomen (8 zeges, 2 gelijke spelen). Het gemiddelde puntentotaal thuis (2,6) is ook het hoogste in de competitie. Spelers en supporters zijn erop gebrand om dit ongeslagen record te behouden en een halt toe te roepen aan de straffe reeks van Union. 

SCHEIDSRECHTERS : Jasper Vergoote, Michael Geerolf (AR1), Martijn Tiesters (AR2), Kevin Van Damme (4OFF), Erik Lambrechts (VAR), Jo De Weirdt (AVAR) & Roel Bensch (Replay Operator)

Lees verder