Voorbeschouwing RSCA - Standard

RSCA - Standard

Aanstaande zondag ontvangt paars-wit opnieuw Standard Luik in een volgepakt Lotto Park, maar dit keer in de tweede ronde van de Jupiler Pro League. De wedstrijd begint om 18.30 uur.

Deze voorbeschouwing als eerste in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief.

NIEUWSBRIEF

PRAKTISCHE INFO


"Op Standard speelden we waarschijnlijk de beste eerste helft en daarna de slechtste tien minuten van ons seizoen. Het is dat gevoel van onszelf verraden te hebben waar we vanaf willen. Deze dubbele Clasico is een revanche op onszelf."

Coach Brian Riemer (06/12/2023)

DE TEGENSTANDER : LE STANDARD DE LIÈGE

De Croky Cup is één ding. Maar de Pro League is iets anders. Het heeft dus geen zin om terug te komen op de knock-outwedstrijd van donderdagavond in Lotto Park. De wedstrijd van aanstaande zondag wordt een heel nieuw hoofdstuk met drie punten op het spel.

In de competitie begonnen de Rouches slecht aan het seizoen met slechts drie punten van de 18 mogelijke. Ze boekten daarna een reeks van zeven wedstrijden zonder nederlaag, maar in recente wedstrijden presteerden ze opnieuw wisselvallig.

Vooral op verplaatsing hebben ze moeite om hun spel op te leggen. Zo verloor het in Antwerpen (6-0 en Brugge (2-0), maar kon het tussendoor thuis wel Racing Genk verslaan. 

Tegenover deze slechte resultaten buitenshuis staan tien punten uit de laatste vier thuiswedstrijden, waardoor Standard de Liège nu negende staat in het klassement.

Laatste basiself in de Pro League : Arnaud Bodart, Konstantinos Laifis, Lucas Noubi, Zinho Vanheusden, Cihan Çanak, Aiden O'Neill, Steven Alzate, Isaac Price, Moussa Djenepo, Hayao Kawabe & Wilfried Kanga 

Technische staf : Carl Hoefkens, Bernd Thijs (assistent), Geoffrey Valenne (assistent), Frazer Robertson (assistent) & Jean-François Gillet (keeperstrainer)

SCHEIDSRECHTERS : Jonathan Lardot (REF), Quentin Blaise (AR1), Florian Lemaire (AR2), Wim Smet (4OFF), Lawrence Visser (VAR), Ella De Vries (AVAR) & Glenn Claes (Replay Operator)


RETRO : DE 10 MOOISTE CLASICO GOALS IN HET LOTTO PARK

Voor de tweede Clasico van de week, en de derde van het seizoen, richten we ons niet op één bepaalde wedstrijd, maar op een compilatie van doelpunten uit tien verschillende Clasico's. Doelpunten die van wereldklasse waren, van groot belang zijn geweest, of zelfs beide. Verwen jezelf door deze geweldige momenten uit de geschiedenis van paars-wit te herbeleven.

Bekijk de video op Mauve TV

Lees verder