Voorbeschouwing RSCA - KVK

PREVIEW RSCA - KVK

Vanavond verwelkomt RSC Anderlecht KV Kortrijk in een afgeladen Lotto Park. De wedstrijd is al weken uitverkocht, maar abonnees die er niet kunnen bij zijn stellen soms enkele van de beste plaatsen te koop op ticketing.rsca.be

Sporting gaat op zoek naar een zevende zege op rij en is al even zeker dat het de play-offs vanaf de tweede plaats zal aanvatten. KV Kortrijk kan de relegation play-offs niet meer ontlopen. Toch geldt deze wedstrijd voor hen allerminst als een oefenmatch, in de relegation play-offs worden de punten immers niet gehalveerd, maar behouden. De Kerels moeten zich nog lang niet bij hun lot neerleggen, ze staan slechts op drie punten van de 14de plaats (barrage tegen CPL-team) en op 5 punten van een veilige 13de plaats.

Dit artikel als eerste in je mailbox? Abonneer op de RSCA newsletter

RSCA Newsletter

PRAKTISCHE INFO

De tegenstander : Koninklijke Voetbalclub Kortrijk

De statistieken van de rode lantaarn zijn duidelijk niet de beste in de Pro League. Vooral op verplaatsing hebben de Kerels het moeilijk. Ze konden maar één keer winnen en pakten slechts 6 punten, het minste van de JPL; terwijl Sporting met 36 punten de beste thuisploeg is. Toch zijn er ook lichtpunten voor de Kortrijkzanen. De laatste twee duels verloren ze niet van paars-wit (beide 2-2), tegen Club Brugge en Standard pakten ze allebei 4 op 6. Vorige week had ook Antwerp het knap lastig met de Kerels, het boekte een zuinige 0-1 zege in het Guldensporenstadion.

Coach Freyr Alexanderson kiest doorgaans voor een driemansverdediging die in balverlies naar vijf man schakelt. Eén van die drie wordt vast João Silva, hij is de enige die in alle 29 JPL-wedstrijden heeft gespeeld. De Portugese verdediger maakte zijn beide doelpunten in de Belgische hoogste klasse tegen Brusselse teams: RSCA & Union. Dion De Neve valt als wingback op met vele kilometers, tackles en voorzetten. Voor de goals rekent rood-wit op de Welshe spits Isaak Davies (7 goals), creativiteit moet van Abdelkahar Kadri komen (3 assists).

Alexandersson, de IJslandse coach van KVK sinds het begin van het jaar, zal zijn beste XI opstellen. "Elk punt kan het verschil maken aan het einde van de play-offs. Tegen Anderlecht moeten we er ook alles aan doen om tot het einde te vechten voor een overwinning of een gelijkspel. We weten dat ze in een goede flow zitten. Ze zijn gewend om te winnen, dus ze zijn vol vertrouwen. Ze hebben tien internationals in hun basiself. Maar het blijft een voetbalwedstrijd..."

Hij zal het nog steeds moeten doen zonder de diensten van Haraya Fujii, Djiby Seck en Marco Kana, uitgeleend van RSCA. Twee andere KVK-spelers hebben een Brussels verleden: Nayel Mehssatou en vooral Massimo Bruno, die mooie prijzen won met Sporting. “Tout est possible, c’est le football”, lançait aussi le Hennuyer sur kvk.be. “Nous savons bien sûr que nous aurons moins le ballon, mais nous devons être efficaces, sans complexe. Il y a toujours une chance."

Mogelijke 11 KVK (5-3-2) : Lucas Pirard - Ryan Alebiosu, Mark Mampassi, Joao Silva, Ryotaru Tsunoda, Dion De Neve – Abdoulaye Sissako, Abdelkahar Kadri, Massimo Bruno – Isaak Davies, Felipe Avenatti

Staf : Freyr Alexandersson (coach), Jonathan Hartmann (assistant), Joseph Akpala (assistant), Gleen Verbauwhede (keepers) & Pieter Jacobs (head of performance)

In Molenbeek verlengden de mannen van Brian Riemer hun ongeslagen reeks in de Pro League tot achttien wedstrijden. Ze zullen mikken op een gelijkaardige prestatie aan die in het Machtens-stadion, een enerverend slot zoals tegen Eupen is te vermijden. Een zevende zege op rij zou ook een aantal mooie statistieken rond maken voor de reguliere competitie. Zo is Sporting nog steeds de enige ongeslagen thuisploeg en werd in elke thuiswedstrijd gescoord.

SCHEIDSRECHTERS : Erik Lambrechts (REF), Jo De Weirdt (AR1), Kevin Monteny (AR2), Michiel Allaerts (4OFF), Lawrence Visser (VAR), Thibaud Nijssen (AVAR) & Mario Vanlommel (RO)


RETRO : EEN MOOIE ZEGE TEGEN DE KERELS IN 2016

Op 7 augustus 2016 ontving paars-wit KV Kortrijk in het Astridpark op de tweede speeldag. Een vroege achterstand op penalty werd rechtgezet dankzij vijf doelpunten met heel wat symboliek. Sofiane Hanni, Lukasz Teodorczyk en Alexandru Chipciu maakten allemaal hun eerste doelpunt voor de club. Steven Defour (Burnley) en Idrissa Sylla (QPR) vertrokken later die zomer en maakten hun laatste goal. Aan het einde van het seizoen won RSCA de titel onder de Zwitserse coach René Weiler. Tot op vandaag de laatste titel van RSCA.

Bekijk de video op Mauve TV

RSCA : Roef, Acheampong, Nuytinck, Kara, Appiah, Dendoncker, Defour ©, Hanni (66’ Capel), Tielemans (78’ Kabasele), Chipciu & Teodorczyk (66’ Sylla)

KVK : Kaminski, Joãozinho, Barbaric, Pavlovic ©, Métanire, Verstraete, Rolland, Kage (46’ Sarr), Ouali (77’ D’Haene), Kage, De Smet & Papazoglou (69’ Saadi)

Lees verder