"We vatten deze groepsfase aan met veel positieve energie"

FELICE MAZZU

Coach Felice Mazzù en middenvelder Kristian Arnstad namen daags voor de wedstrijd tegen Silkeborg IF plaats in de perszaal van het Lotto Park.

Voor deze eerste wedstrijd van de groepsfase van de UEFA Europa Conference League kan coach Felice Mazzù over een nagenoeg fitte kern beschikken. Enkel Adrien Trebel (schouder) en Benito Raman (enkel) staan nog met blessures aan de kant. De spelers die vorig weekend uit de selectie vielen door buikgriep zoals Yari Verschaeren, Mario Stroeykens, Kristian Arnstad en Francis Amuzu, trainden deze week opnieuw mee.

“We zitten hier met een positief gevoel. Het is al even geleden dat deze club in een Europese groepsfase speelde en dus hebben we er vooral veel zin in. Het is een andere competitie dan de Jupiler Pro League, waar het even wat minder goed lukt. In de laatste wedstrijd tegen OHL waren we uiteraard teleurgesteld over het resultaat, maar ik was wel tevreden over onze mentale weerbaarheid nadat we 2 keer op achterstand waren gekomen door eerder individuele fouten. We vatten deze wedstrijd en deze competitie aan met veel positieve energie.”

Coach Mazzù en zijn staf hebben de Deense tegenstander uitvoerig bestudeerd. “Het is een ploeg die normaal gezien in een 4-3-3 speelt, technisch sterk aan de bal is en veel goede voetballers in huis heeft. Het is niet voor niets dat ze bovenin meedraaien in de Deense competitie. Met Young Boys troffen we in de play-offronde ook al een sterke ploeg, het niveau van deze ploegen mag echt niet onderschat worden. Maar het is duidelijk: we spelen thuis en dus willen we meteen 3 punten pakken in deze eerste wedstrijd.”

Kristian Arnstad, de Noorse middenvelder die vandaag zijn 19e verjaardag viert, schoof ook mee aan bij de persconferentie. Hij speelde in de 4 kwalificatiewedstrijden die naar deze groepsfase leidden. “Matchen op een Europees niveau staan altijd bol van de intensiteit. Maar ik denk dat we het tot nu toe goed gedaan hebben. Ik weet dat Silkeborg een goed team is, zoals alle wedstrijden in deze fase van het toernooi. We zullen scherp moeten zijn morgen in de wedstrijd morgen. En ja, enkel een zege zou een mooi verjaardagscadeau betekenen (lacht).”

Kristian kwam ook even terug op zijn contractverlenging op het einde van vorig seizoen. De middenvelder blijft RSC Anderlecht trouw tot 2025. “Er was nooit enige twijfel dat ik hier zou blijven. Deze club heeft mij enorm veel geholpen in mijn ontwikkeling, zelfs als ik niet bij het eerste team speelde. Een nieuw contract tekenen was voor mij een zeer eenvoudige keuze.”

Lees verder