Nieuw hoofdveld voor RSC Anderlecht

RSC Anderlecht besliste enkele weken geleden om het hoofdveld van het Lotto Park structureel te vernieuwen. De werken zijn ingrijpend. We zijn gestart met de grondwerken om alles te verwijderen. Vervolgens is het nieuwe drainage-, beregening- en veldverwarming systeem geïnstalleerd. De werken zullen bij de start van de nieuwe competitie voltooid zijn.

De nieuwe grasmat zal bestaan uit een mix van natuurlijk gras en kunstgrasvezels die volgens de Grass Master technologie geïnjecteerd worden. Het hoofdveld van de A-kern werd eerder dit seizoen volgens hetzelfde principe aangelegd in de RSCA Belfius academy in Neerpede. Bovendien starten vandaag de werken aan de Academy te Neerpede alwaar het kunstgrasveld wordt vervangen.

“Het aanleggen van het nieuwe hoofdveld, drainage, sproei- en verwarmingssysteem is een belangrijke beslissing voor de club en onze fans. We willen op een veld voetballen dat snel, aanvallend en technisch voetbal toelaat en dat ook beantwoordt aan onze doelstellingen inzake ecologie en duurzaamheid. Zo zijn we omgeschakeld van een elektrisch naar een hydraulisch verwarmingssysteem wat een gevoelige besparing op vlak van energie consumptie teweeg brengt. De vernieuwing van de velden kadert in onze visie om alle spelers van RSC Anderlecht in de beste omstandigheden op te leiden, te laten voetballen en te presteren”, aldus CEO Karel Van Eetvelt.

Foto's

Lees verder

Black Friday

Black Friday vandaag en dat wilt zeggen dat wij interessante kortingen geven op verschillende items in onze webshop.