“Doorstoten kan een mooie boost zijn voor deze groep”

ROBIN VELDMAN

RSC Anderlecht reisde woensdag af naar het Deense Silkeborg voor de beslissende wedstrijd tegen Silkeborg IF. Enkel met een driepunter kan RSCA nog doorstoten naar de volgende ronde van de UEFA Europa Conference League. Coach Robin Veldman en kapitein Hendrik Van Crombrugge spraken de pers toe in het Deense JYSK Park.

Coach Robin Veldman beseft het belang van de wedstrijd van donderdagavond. “Deze wedstrijd kan een boost geven aan de ontwikkeling van onze speelwijze. Maar uiteraard wil je als RSC Anderlecht gewoon winnen en een ronde verder gaan. Zeker in een seizoen dat tot nu toe lastig verloopt, kan het een mooie bonus zijn om een ronde verder te gaan in Europa. Voor ons is nu elke wedstrijd enorm belangrijk, ook die tegen Lierse in de beker bijvoorbeeld. Dat we hier moeten winnen? We zijn Anderlecht, we moeten altijd proberen winnen.”

De coach gaf ook aan gewerkt te hebben aan de stilstaande fases die in de voorbije weken te vaak tegendoelpunten opleverden. “Een aanpassing is zeker aan de orde, want we moeten ook zien te voorkomen dat we zoveel stilstaande fases tegen krijgen. Dat is altijd de beste verdediging: die fases voorkomen.” De inzetbaarheid van Yari Verschaeren is nog een vraagteken. “We zullen bekijken hoe hij de training van vanavond heeft doorgemaakt en dan een beslissing nemen in samenspraak met de medische staf. We zijn in ieder geval al blij dat hij bij de groep is.”

Kapitein Hendrik Van Crombrugge nam eveneens het woord op de persconferentie. “Uiteindelijk zal het op het veld beslist worden wie doorgaat, wie er ook op papier de betere ploeg mag zijn. Dat wij de kwaliteiten hebben om door te stoten, daarvan ben ik overtuigd, maar het zal wel op het veld moeten gebeuren. We beginnen elke wedstrijd met een positieve en offensieve ingesteldheid, dus dat we hier moeten winnen om door te stoten, vormt geen extra druk of mag niets veranderen aan onze aanpak. Een synthetisch terrein is altijd even wennen, maar we hebben genoeg technisch vaardige spelers om hiermee om te gaan.”

“We moeten het positieve uit de vorige 2 wedstrijden meenemen naar deze wedstrijden. Tegen FCSB ging de voorsprong nog jammerlijk verloren, maar in die wedstrijd en tegen Eupen toonden we bij vlagen toch weer ons ware gezicht. Met het vinden van de ruimtes, veel verticaliteit en het creëren van kansen. Ik denk dat de trainer een duidelijke manier van spelen voor ogen heeft en dat dat een manier van spelen is die deze groep kent en waar we ons in kunnen vinden. Het is aan ons om zo snel mogelijk week in, week uit positieve resultaten neer te zetten.”

Lees verder

Paars-wit ontvangt STVV op de openingsspeeldag. Ontdek de volledige kalenders van de Jupiler Pro League, Challenger Pro League en Lotto Super League hier.