Verlies in de slotfase in Leuven

Zondagavond trok RSC Anderlecht naar Leuven voor de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar na een erg korte winterbreak. Coach Vincent Kompany bracht een elftal tussen de lijnen dat slechts op één positie verschilde met de ploeg die tegen Beerschot uitkwam net voor nieuwjaar. Percy Tau, die terugkeerde naar Brighton, werd vervangen door de jonge Brusselaar Anouar Ait El Hadj. Paars-wit verloor in de slotfase van OHL met het kleinste verschil.

De wedstrijd begon met enkele bescheiden pogingen van Lukas Nmecha en Josh Cullen, maar voor de eerste echte kans was het wachten tot na een kwartier. Albert Sambi Lokonga maakte zich mooi vrij tussen enkele Leuvense verdedigers en stuurde Lukas Nmecha diep, die op zijn beurt net niet Francis Amuzu wist te bereiken aan de tweede paal. Even daarna moest thuisdoelman Rafael Romo zich reppen op een bal van Paul Mukairu die door een van zijn eigen spelers richting doel werd gedevieerd. Leuven toonde zich nog even gevaarlijk op tien minuten van de rust, maar Hannes Delcroix wist de poging van Casper De Norre te keren. 0-0, een logisch gelijkspel na de eerste speelhelft.

Na de rust kwam de dreiging van de kant van Francis Amuzu. Een eerste cross bereikte Nmecha aan de eerste paal, maar de Duitser kon niet tussen de palen besluiten. Even daarna vond Ciske Mukairu aan de tweede paal na een indrukwekkende versnelling, maar Rafael Romo had een schitterende redding in huis om hem het scoren te beletten. Na een uur spelen moest kapitein Albert Sambi Lokonga geblesseerd het veld verlaten. Hannes Delcroix, die deze week zijn contract verlengde tot 2024, nam zijn kapiteinsband over. RSCA had het overwicht in de tweede helft, maar kwam niet tot scoren. Matt Miazga zag zijn kopbal tien minuten voor tijd aan de verkeerde kant van de paal de doellijn overschrijden. Luttele minuten voor affluiten sloeg het noodlot vervolgens toe aan de overkant. Killian Sardella liep zijn tegenstander ongelukkig aan in de eigen 16, waarop de scheidsrechter naar de stip wees. Thomas Henry twijfelde niet, en zette de eindstand op het bord vanop de stip. 1-0, tegen de gang van het spel in.

Goal : 87’ Henry (1-0, pen)

OHL : Romo, Jemelka, Ngawa, Hubert, Henry, Mercier (90+1 Vekemans), Vlietinck, Sowah, De Norre, Malinov (76’ Eppiah) & Maertens (89’ Kotysch)

RSCA : Wellenreuther, Sardella, Miazga, Delcroix, Lawrence (77’ Murillo), Lokonga (63’ Colassin), Cullen, Amuzu, Ait El Hadj (84’ Kana), Mukairu (77’ Dauda) & Nmecha

Lees verder

Le onze des U21 contre le KV Mechelen. COYM! 🟣⚪ #ANDKVM