Eerste profcontract voor Nunzio Engwanda

Nunzio Engwanda tekende onlangs zijn eerste profcontract. Hij tekent tot 2026 bij RSC Anderlecht.

Nunzio maakte afgelopen weekend zijn profdebuut met een leeftijd van 15 jaar, 8 maanden en 11 dagen tijdens de wedstrijd RSCA Futures - Beerschot in het Lotto Park. Hij werd daarmee de jongste debutant ooit in het Belgische profvoetbal.

Engwanda, geboortejaar 2007, vertoeft op Neerpede sinds z’n zesde. Al snel viel hij op door zijn kalmte en vertrouwen met de bal aan de voet. Hoewel hij vooral centraal achterin speelt, kan hij met zijn polyvalente profiel ook centraal op het middenveld uit de voeten.

Vorig seizoen speelde Nunzio in het U16-elftal van coach Stéphane Stassin. Deze zomer maakt hij de grote stap naar de RSCA Futures, waar hij terechtkomt in de kern die aangevoerd wordt door zijn broer Alonzo, kapitein van de U23. Naast zijn parcours bij paars-wit, waar hij nu ook zijn toekomst aan verbindt, maakte Nunzio al meerdere malen deel uit van de nationale jeugdselecties.

Gefeliciteerd, Nunzio.

Lees verder

Paars-wit ontvangt STVV op de openingsspeeldag. Ontdek de volledige kalenders van de Jupiler Pro League, Challenger Pro League en Lotto Super League hier.