Wist u dat?

In deze tijden van afzondering, willen we de tijd nemen om stil te staan bij enkele bijzonder momenten en kleurrijke figuren die onze indrukwekkende geschiedenis hebben vorm gegeven.

Wist u dat?

1957: RSC Anderlecht icoon Jef Mermans neemt in een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Nederlandse VUC Den Haag (5-0 winst) afscheid van Sporting Anderlecht.

1962: Anderlecht trekt voor het eerst op zuurstofkuur naar Zwitserland. Sporting behaalt zijn negende titel en schakelt en passant het grote Real Madrid uit in de Europa beker der landskampioenen met een doelpunt van Jef Jurion.

1963: 68.703 toeschouwers wonen in het Heizelstadion de Europa Cup wedstrijd tegen Dundee United. Een recordaantal voor een Europese thuiswedstrijd van RSCA. Het vernieuwde clubblad Anderlecht Sports wordt voorgesteld in aanwezigheid van meter Annie Cordy.

1967: Paul Van Himst krijgt de Europese Oscar van het gezaghebbende Franse blad L’Équipe die hem eerder hulde bracht met de titel Le Pélé Blanc. Dertiende titel voor paars-wit. Naar aanleiding van het honderdjarige bestaan van de firma Delhaize Le Lion, wint RSCA een galawedstrijd tegen Bayern München (4-2).

1969: de Spionkop van RSC Anderlecht wordt geboren en Constant Vanden Stock wordt opgenomen in de raad van bestuur als vervanger van de uittredende Roelant.

1971: Paul Van Himst krijgt de Oscars der Oscars.

Lees verder

Black Friday

Black Friday vandaag en dat wilt zeggen dat wij interessante kortingen geven op verschillende items in onze webshop.