Welkom terug in het Astridpark, Cercle Brugge!

Het is van het seizoen 2014-2015 geleden dat Cercle Brugge nog eens op bezoek kwam in het Constant Vanden Stockstadion. We pakten dat seizoen 6 op 6 tegen de vereniging. Thuis wonnen we met 3-2 (goals van Mitrovic, Suárez en Najar), op verplaatsing haalden we het in de terugronde met 0-2 (goals van Vanden Borre en Defour).

Na enkele jaren afwezigheid is groen-zwart dus weer van de partij in 1A. Niemand minder dan Frankie Vercauteren loodste hen terug naar de hoogste divisie. Dit seizoen staat de coach Laurent Guyot aan het roer. In het verleden verdiende hij zijn strepen bij de Franse U15 en U16 en tot voor kort was hij hoofd van de jeugdopleiding bij het Canadese Toronto FC. Dat de nieuwe coach van Cercle een Fransman werd, is geen toeval. Sinds 2017 werkt de club namelijk samen met het Franse AS Monaco.

De laatste keer dat Cercle Brugge op bezoek kwam in het Constant Vanden Stockstadion eindigde een mooie pot voetbal op 3-2 voor RSCA. Mitrovic bracht paars-wit snel op voorsprong, maar Buyl bracht de bordjes weer in evenwicht. Toch mocht Anderlecht gaan rusten met een voorsprong, na een doelpunt van Suarez. De goal van bezoeker Kabananga in de slotminuten bracht de zege echter niet in gevaar, want een kwartier eerder had Najar de derde treffer van de avond laten optekenen voor de thuisploeg. En dat vierde hij zo…

RSC Anderlecht speelde voor het laatst thuis tegen Cercle Brugge op 20 september 2014. Het deed dat met volgende basisopstelling: Proto / Colin, Heylen, Mbemba, Deschacht / Najar, Tielemans, Defour, Conté / Suárez, Mitrovic. Acheampong, Kabasele en Cyriac vielen in.

Lees verder

Black Friday

Black Friday vandaag en dat wilt zeggen dat wij interessante kortingen geven op verschillende items in onze webshop.

Parlons brusseleir
De clásico, dat is Brussel versus Luik. Een van de beste manieren om je voor te bereiden op deze wedstrijd en om in de juiste stemming te komen, is door Brussels te leren spreken... Begin al maar met dit kleine Brusselse voetbalwoordenboek!