Welkom Samir Nasri

Le Petit Prince est arrivé au Parc! De gewezen Franse international Samir Nasri ondertekende vanmiddag een overeenkomst voor een seizoen, met optie voor een bijkomend seizoen, bij RSC Anderlecht. Nasri (32) was einde contract bij zijn vorige club West Ham United en wordt bij Anderlecht herenigd met zijn gewezen City-ploegmaat Vincent Kompany. Na Kompany en Vlap -gisteren- is Samir Nasri de derde inkomende transfer bij RSCA. “Ik wil Vincent en de club absoluut helpen om in hun opzet te slagen.”

Terwijl de verjongde A-kern van Venlo naar Amsterdam reist, voor de oefenwedstrijd tegen Ajax, zit de sportieve cel op Neerpede ook niet stil. Vanmiddag hebben voorzitter Marc Coucke en Sportief Manager Michael Verschueren de komst van Samir Nasri definitief afgerond. De Franse middenvelder brengt een pak ervaring mee naar het Astridpark. Op zijn 17de debuteerde hij in het eerste elftal van Ol. Marseille. Na vier seizoenen verhuisde hij naar de Engelse Premier League, waar hij eerst met Arsenal en daarna met Manchester City furore maakte. Nasri groeide er uit tot een van de absolute smaakmakers.

Intussen verzamelde de Fransman ook 41 selecties voor Les Bleus, waarmee hij onder andere het EK speelde in 2012. Na passages bij FC Sevilla, Antalyaspor en West Ham United kiest de dribbelvaardige middenvelder nu voor RSC Anderlecht.

Samir Nasri: “Ik kreeg een heel aantal mooie aanbiedingen, maar uiteindelijk koos ik met bijzonder veel overtuiging voor RSC Anderlecht. Vincent Kompany was tussen 2011 en 2017 mijn teamgenoot bij City. Ik ken hem door en door en weet welk project hij met Anderlecht voor ogen heeft. Samen met hem en het hele team wil ik er alles aan doen om dit te doen slagen.”

Voorzitter Marc Coucke: “Bij Anderlecht trekken we de kaart van de jeugd, die we volop kansen willen geven om zich te ontwikkelen. Maar zij kunnen maar slagen, als je hen ook goed omringt op en naast het veld. Nasri is een echte topper die deze jongens ervaring zal bijbrengen én die hen ook effectief naar een hoger niveau kan tillen door continu met de jongeren te trainen en te spelen. We zijn er trots op dat een speler van zijn niveau, met zijn palmares voor Anderlecht kiest.”

Sportief Manager Michael Verschueren: “Samir Nasri is echt het type speler waarvoor de mensen naar het stadion komen. Vinnig, sterke dribbel, een man die een individuele actie kan maken en die dus past bij de stijl van het huis. Hij kent ook het systeem dat Vincent met Anderlecht wil spelen en heeft dus ook op dat vlak een enorme meerwaarde. Wij kijken uit naar zijn dribbels op de velden van de Pro League. Na enkele moeilijke seizoenen zal hij er op gebrand zijn om zich weer te tonen.”

Samir Nasri sluit zo snel mogelijk aan bij de groep en krijgt bij Anderlecht het rugnummer 14 toegewezen.

Lees verder