Welkom Elias!

Elias Cobbaut heeft voor RSC Anderlecht gekozen, en daar mogen we met z’n allen blij mee zijn. De 20-jarige verdediger tekende een contract voor vijf seizoenen in het Astridpark.

Voorzitter Marc Coucke is erg tevreden met de keuze van Elias Cobbaut: “Ons project begint duidelijk aan te slaan. Dat een van de grootste Belgische beloftes bewust voor RSC Anderlecht kiest, is heel goed nieuws voor onze fans. Ik wens Elias alle succes toe bij Paars-Wit, en we zullen hem alle ondersteuning bieden om hier te slagen!”

Cobbaut, die zowel op de linksachter als centraal achterin kan spelen, brak vorig seizoen door bij KV Mechelen en was er dit seizoen onbetwist basisspeler. Ondanks de interesse van verschillende andere clubs in binnen- en buitenland had de Belgische belofteninternational zijn zinnen gezet op een overstap naar Paars-Wit. “Ik ben klaar voor een stap hogerop en dat kan in mijn ogen het best bij een Belgische topclub als RSCA. Ik wil graag KV Mechelen en haar fans bedanken voor hun steun en om mij de kans te hebben gegeven in de Jupiler Pro League. Als fan van RSCA is het altijd mijn stille droom geweest om voor Paars-Wit te mogen voetballen, dus wordt dit een erg mooie nieuwe uitdaging voor mij. Ik kijk er naar uit om mij te tonen aan de supporters van RSC Anderlecht.”

"Dat een van de grootste Belgische beloftes bewust voor RSC Anderlecht kiest, is heel goed nieuws voor onze fans"

Marc Coucke

Luc Devroe reageerde eveneens tevreden: “Het zegt toch iets over onze ambities dat een talent als Elias resoluut voor ons kiest. Zowel coach Hein Vanhaezebrouck als ikzelf waren dit seizoen al erg gecharmeerd door wat hij liet zien bij KV Mechelen. Elias past perfect in het profiel van spelers dat we voor ogen hebben. Met hem halen we een groot Belgisch talent binnen. Net als Kristal Abazaj en Yevhenii Makarenko kan hij een directe meerwaarde bieden voor ons team voor volgend seizoen.”

Het bestuur van RSCA heeft als ambitie om een evenwichtige kern samen te stellen naar volgend seizoen toe, met de juiste mix van talent en ervaring, van Belgische en internationale spelers, en van blijvers en nieuwkomers. Minstens 80% van deze kern moet midden juni samengesteld zijn om het nieuwe seizoen optimaal te kunnen aanvatten.

Wil je zien hoe Elias kennismaakt met zijn nieuwe collega's op Neerpede? Bekijk de video exclusief op de RSCA OFFICIAL-APP!

Lees verder