"We zullen een kandidaat voor PO1 in de ogen kijken"

Deze middag blikte Hein Vanhaezebrouck vooruit op de moeilijke verplaatsing naar Charleroi.

Onze coach gaf wat meer uitleg over de situatie van Sven Kums. “Sven is nog niet klaar maar het gaat al veel beter. Hij is trouwens opnieuw op het oefenveld verschenen. Er zijn onofficiële berichten over hem verschenen. Ik vind het jammer dat men geruchten verspreidt.” Verschillende andere spelers hebben ook last van enkele kwaaltjes. “Bornauw is nog niet 100 procent fit, Delcroix heeft een kleine blessure, Bakkali is ziek, met Milic en Vranjes gaat het beter. We hebben nog twee dagen tot de wedstrijd van zondag. Maar ik heb het gevoel dat de meesten klaar zullen geraken voor de selectie.”

De trainer kwam even terug op de vorige wedstrijden van RSCA. “Het waren geen zeer goede matchen, maar toch al goede matchen. We speelden zeer efficiënt, dat is het moderne voetbal.” Ook onderstreepte hij het belang van Pieter Gerkens voor de ploeg. “Je zou eens al zijn acties moeten bekijken. Hij is de meest intelligente van de offensieve spelers. Hij loopt veel en creëert ruimte. Dimata is de snelste, degene die in de diepte duikt. En Santini is de killer, de krachtigste aanvaller.”

Vanhaezebrouck is op zijn hoede voor Charleroi. “Voor de eerste keer zullen we spelen tegen een team dat kandidaat is voor Play-off 1. Elke verplaatsing naar Charleroi is moeilijk voor Anderlecht en dat zal deze keer niet anders zijn. Ze hebben een zeer evenwichtige ploeg. In vergelijking met Kortrijk en Oostende zal het niveau stijgen. Ze spelen geen Europees voetbal, daarom zullen ze zeker Anderlecht willen verslaan. Voor hen zijn Anderlecht en Standard zoals Barcelona en Real Madrid.”

Lees verder