Vijf weetjes over KVO - RSCA

Vandaag, zaterdag 10 februari, neemt Paars-Wit het in de Versluys Arena op tegen KV Oostende. Wij somden alvast vijf weetjes op over dit duel aan de kust!

 1. De onvermijdelijke Marc Coucke
  Zelf zal hij wegens eerdere vakantieplannen niet aanwezig zijn op de wedstrijd, maar Marc Coucke wordt ongetwijfeld wel hét gespreksonderwerp tijdens het duel tussen zijn huidige en zijn toekomstige club. Coucke kocht RSC Anderlecht al eind december 2017 over, maar mag uiteraard geen twee clubs tegelijkertijd bezitten. Hij officialiseerde deze week de verkoop van KV Oostende, waardoor hij vanaf 1 maart aan de slag kan gaan als de nieuwe voorzitter van Paars-Wit.
   
 2. Zes zeges in laatste tien onderlinge duels
  Als de lijn van de laatste tien onderlinge duels doorgetrokken wordt, maakt Paars-Wit een goede kans om de drie punten mee te nemen richting Brussel. In de laatste tien onderlinge confrontaties won RSCA zes keer, twee keer trok KVO aan het langste eind. De twee gelijke spelen eindigden telkens op 1-1. De laatste vier onderlinge duels gingen allemaal naar RSCA, de laatste zege van KV Oostende viel op 24 april 2016 (4-2 in de Versluys Arena).
   
 3. Spannend slotkwartier gegarandeerd?
  Dit seizoen houden zowel RSC Anderlecht als KV Oostende ervan om enkele late goals tegen de netten te prikken. Van de 39 competitiedoelpunten die Paars-Wit dit seizoen al scoorde, vielen er 14 (35,9%) in het slotkwartier. Ook in het laatste kwartier van de eerste helft wordt het gaspedaal al eens ingeduwd, in die periode scoorde RSCA al 10 keer (25,6%). Ook KV Oostende slaat vaak toe tussen minuut 75 en het eindsignaal: 10 van de 33 competitiedoelpunten (30,3%) gingen dan tegen de netten. De kustploeg komt ook geregeld erg gedreven uit de kleedkamers, want 7 treffers (21,2%) vielen tussen het begin van de tweede helft en het uur.
   
 4. Mitrovic als onderlinge topschutter
  Tijdens de afgelopen wintermercato werd Aleksandar Mitrovic vaak genoemd als potentiële huurspeler voor Paars-Wit, maar die deal ketste uiteindelijk kort voor de transferdeadline nog af. Op basis van de statistieken had de Serviër echter zijn duit in het zakje kunnen doen tegen KVO, want met 5 doelpunten is hij de topschutter in de onderlinge duels. Mitrogol scoorde in de seizoenen 2013-2014 en 2014-2015 telkens zowel in de heen- als de terugwedstrijd tijdens de reguliere competitie. Opvallend: wanneer hij scoorde, slaagden de Oostendenaars er niét in hetzelfde te doen (2-0, 4-0 en twee keer 3-0).
   
 5. Van Brussel naar de zee
  De wedstrijd van vanavond wordt ook een weerzien met enkele voormalige RSCA'ers. De afgelopen seizoenen trokken immers wel meerdere spelers van de hoofdstad naar de zee. Van de huidige kern hebben Mathias Bossaerts, Siebe Van der Heyden, Fernando Canesin en Ibrahima Conté allemaal een verleden bij Paars-Wit. Ook onder meer Bruno Godeau, Fede Vico, Jordan Lukaku, Cyriac en Silvio Proto verhuisden de afgelopen jaren - al dan niet met een tussenstop of op uitleenbasis - naar de Versluys Arena.

Lees verder