Vijf Betwaytjes over RSCA - KAA Gent

Vandaag staan RSCA en KAA Gent tegenover elkaar op de eerste speeldag van Play-Off I. Ontdek hier alvast vijf weetjes over het duel met de Buffalo's!

 1. Vrienden worden tegenstanders
  Bij Paars-Wit lopen heel wat spelers rond die een verleden hebben bij de Buffalo's. Coach Hein Vanhaezebrouck leidde hen in 2015 naar een eerste titel uit de clubgeschiedenis en rekende daarbij onder meer op Matz SelsSven Kums en Kenny Saief als trouwe pionnen. Dit seizoen gaat dat viertal echter op zoek naar een 35ste paars-witte titel. Aan de overkant staan ook enkele oude bekenden: coach Yves Vanderhaeghe speelde zelf tussen 2000 en 2007 voor RSCA, terwijl het jonge talent Nicolas Raskin afgelopen zomer van Neerpede naar Gent trok.
  Wie van de oude bekenden wint deze strijd? Voorspel het op BETWAY!
   
 2. Thuisvoordeel voor Paars-Wit
  Statistisch gezien is RSCA straks in het voordeel in het eigen Astridpark, want de Gentenaars wisten dit seizoen slechts 33% van hun uitwedstrijden te winnen terwijl Paars-Wit afklokt op 60% gewonnen thuiswedstrijden. Thuis wisten de Anderlechtse doelmannen tot dusver zeven keer hun netten schoon te houden, KAA Gent kon in vier duels de thuisploeg het scoren beletten. Ook qua gescoorde doelpunten is Paars-Wit in het voordeel: thuis scoort het gemiddeld 1,8 doelpunten per wedstrijd, KAA Gent zit op verplaatsing aan een gemiddelde van 1,33 treffers. Opvallend ook: maar liefst 44% van alle paars-witte doelpunten in eigen huis vielen tijdens het slotkwartier. Je doet er dus best aan om tot het laatste fluitsignaal op je stoeltje te blijven zitten.
  Buit RSCA haar thuisvoordeel uit? Geniet van een verhoogde notering (van 2,30 naar 3,50) bij BETWAY!
   
 3. Wie blijft ongeslagen?
  RSCA beëindigde de reguliere competitie met een 9 op 15, de Buffalo's deden het in diezelfde periode één puntje beter en boekten 10 op 15. Straks starten ze op amper drie punten van elkaar aan de play-offs, waardoor het sowieso al een duel op het scherp van de snee wordt. Paars-Wit wist bovendien in de laatste zes thuiswedstrijden ongeslagen te blijven, KAA Gent heeft dan weer in de laatste vier uitwedstrijden niet verloren. Tijdens de laatste vijf thuiswedstrijden slikte RSCA acht tegendoelpunten en maakte het er zelf twaalf, de Gentenaars zitten in hun laatste vijf uitwedstrijden aan zes gescoorde en vijf geïncasseerde treffers.
  Behoudt RSCA haar ongeslagen status met winst of gelijkspel? Zet dan in op de dubbele kans 1X aan 1,35 bij BETWAY!
   
 4. Amper één goal in vier duels
  Hoewel Paars-Wit en KAA Gent ongetwijfeld allebei Play-Off I willen inzetten met een zege, beloven de laatste onderlinge duels niet veel goeds. In de laatste vier ontmoetingen tussen beide clubs viel er welgeteld één doelpunt. In de reguliere competitie wist Sofiane Hanni vlak voor Nieuwjaar voor een 1-0-zege te zorgen, maar de drie duels daarvoor tussen beide clubs liepen telkens af op een doelpuntenloos gelijkspel. Van de laatste tien confrontaties tussen RSCA en KAA Gent waren er zelfs niet minder dan zeven die op een puntendeling eindigden. De laatste Gentse zege dateert al van januari 2016, toen het 2-0 werd in de Ghelamco Arena.
  Vallen er volgens jou minder dan 1,5 goals tijdens dit duel? Zet dan in bij BETWAY en geniet van een notering van 3,20!
   
 5. Opletten voor Kubo en Yaremchuk
  Als RSCA de bezoekers opnieuw het scoren wil beletten, houdt het best Yuya Kubo en Roman Yaremchuk in de gaten. Zowel de Japanner als de Oekraïner openden dit seizoen elk al vijf keer de score voor de Gentenaars. Mogelijk mist Yaremchuk het duel wel door een aanhoudende hamstringblessure, maar met zijn negen competitiedoelpunten in totaal blijft hij wel de Gentse topschutter. Aan Anderlechtse kant brak Pieter Gerkens al het vaakst de ban, namelijk drie keer.

Lees verder

Black Friday

Black Friday vandaag en dat wilt zeggen dat wij interessante kortingen geven op verschillende items in onze webshop.