Verschaeren en Doku debuteren met nederlaag (4-2)

Zondagavond trok RSC Anderlecht naar Stayen waar STVV hen opwachtte. Gebukt onder de blessures in de kern, stelde coach Hein Vanhaezebrouck een nogal experimenteel elftal op. Zo maakte de jonge Yari Verschaeren zijn debuut bij de eerste ploeg.

De Kanaries zetten van bij het begin druk en kwamen na minder dan 10 minuten op voorsprong. Romain Bezus opende de score op aangeven van Yohan Boli. Paars-wit kwam vervolgens beetje bij beetje in de wedstrijd. De groeiende dominantie leidde niet tot groot gevaar, tot Ivan Santini op het halfuur gelijkmaakte met het hoofd. Francis Amuzu was de man die voor de knappe assist zorgde. De Brusselaars gingen door op hun elan en de jonge Yari Verschaeren trapte, op aangeven van Antonio Milic, op de paal.

Vroeg in de tweede helft liet Pieter Gerkens een grote kans liggen om op voorsprong te klimmen na goed werk van Francis Amuzu. Verschaeren stuurde niet veel later diezelfde Amuzu netjes de zestien in, waar hij neergehaald werd door doelman Kenny Steppe. Ivan Santini maakte van de strafschop gebruik om zijn tweede van de avond te maken. Een tik voor de thuisploeg, zo leek het, maar op enkele minuten tijd zag de wedstrijd er weer helemaal anders uit. De Japanners Takehiro Tomiyasu en Daichi Kamada bogen de de 1-2 om in een 3-2. De coach greep in: Ognjen Vranjes, Pieter Gerkens en Yari Verschaeren maakten plaats voor James Lawrence, Zakaria Bakkali en de 16-jarige Jeremy Doku. De tweede debutant van de avond liet zich meteen zien. Zo vond hij James Lawrence in de box, maar die kreeg het leer niet voorbij doelman Steppe. In het slot van de wedstrijd zette Yohan Boli nog de 4-2 eindstand op het bord.

STVV: Steppe, Tomiyasu, Garcia, De Sart, Botaka (56’ Acoltase), Bezus (82’ Legear), Boli, Asamoah, Kamada, de Norre & Texeira

RSCA: Didillon, Saelemaekers, Bornauw, Vranjes (73’ Lawrence), Milic, Sambi-Lokonga, Verschaeren (77’ Doku), Makarenko, Amuzu, Gerkens (73’ Bakkali) & Santini

Doelpunten: 8’ Bezus (1-0), 38’ Santini (1-1),51’ Santini (1-2), 62’ Tomiyasu (2-2), 65’ Kamada (3-2) & 90+3’ Boli (4-2)

Lees verder