Veel belangstelling op open persdag

Na een weekje achter -zo goed als- gesloten deuren zette Anderlecht vandaag de poort naar het hotel en het trainingscomplex open voor de Belgische pers. Na een rustige ochtend zou dag 5 in #Campmauve op die manier toch best nog wel druk worden.

Recuperatie stond voorop vandaag en dus mochten de spelers die dat wilden toch nog even blijven uitslapen vanochtend. Het deed de meesten deugd, maar een derde van de groep -met jongens zoals Van Crombrugge, Cobbaut, Kana en Roofe- schoof toch met de staf aan voor het ontbijt. De ene nam daarna wat verzorging, anderen zochten het binnenzwembad op, aangezien voor het eerst deze week sombere wolken boven het trainingskamp hingen. Letterlijk dan wel, gelukkig.

Gisteravond waren ook sportief directeur Michael Verschueren en voorzitter Marc Coucke in Spanje neergestreken. Zij maakten van de gelegenheid gebruik om een aantal gesprekken te voeren over de toekomst van de club.

Tegen de middag was de Belgische media uitgenodigd voor een open persdag. En die kon -uiteraard- op enorm veel belangstelling rekenen. Play Sports kwam met ex-RSCA doelman Geert De Vlieger een reportage voor ‘Hoogvliegers’ draaien met Michael Verschueren. Onze gewezen spits Gilles De Bilde -het is ook in ons land een trend geworden dat ex-voetballers zich omscholen tot journalist- had voor VTM een afspraak met voorzitter Marc Coucke. Coach Frank Vercauteren, Nacer Chadli, Albert Sambi Lokonga en Hendrik Van Crombrugge passeerden voor de camera’s van RTL, RTBF, Sporza en VTM en schoven aan tafel bij de krantenjournalisten. De komende dagen weet elke fan dus wel wat gekeken/gelezen.

Kwaliteit tussen de lijnen

Het hele circus verhuisde na de lunch mee naar de Pinatar Arena waar sommige spelers met applaus en high-fives werden onthaald door de aanwezige fans. In ruil kregen ze een RSCA-in-vol-ornaat te zien. Alle spelers trainden mee. Na een ontspannen warming-up volgden een aantal afwerkingsvormen en wedstrijdjes met enkele tactische elementen. Snedig, scherp in de duels, gretig en efficiënt… dat waren de woorden die je langs de lijn vaak hoorde. Ook bij de voorzitter en Michael Verschueren, die vertrouwen en een bemoedigende waardering voelden van de aanwezige supporters.

Morgen is het wedstrijddag, met de dubbele confrontatie tegen FC Lugano (11u) en het Schotse Livingston FC (18u). Live broadcasting van de wedstrijden is er niet. Wie de wedstrijden wil volgen, kan daarvoor terecht op Twitter en Instagram-stories van RSCA. Heel #Campmauve is benieuwd naar de resultaten van een intense trainingsweek.

FOTO'S

Lees verder

De basiself voor #ANDZWA. Come on you Mauves!