Uitgeleende spelers: Productief weekend voor vier huurlingen

Elke week volgen we de prestaties van onze uitgeleende kernspelers op. Deze week kwamen zowel Trezeguet (Kasimpasa) als Badji (Kayserispor) tot scoren in de Turkse Süper Lig, al kreeg Badji ook nog rood. Ook Vancamp (Roda JC) en Kiese Thelin (Waasland-Beveren) troffen raak.

Trezeguet scoorde voor het eerst sinds september nog eens in de Turkse Süper Lig. De Egyptenaar zorgde na 72 minuten voor de aansluitingstreffer op bezoek bij de regerende landskampioen Besiktas. Helaas volstond dat niet voor Kasimpasa, dat met 2-1 verloor.

Stéphane Badji kon met gemengde gevoelens terugblikken op het duel tussen zijn Kayserispor en Göztepe. De Senegalees opende de score na 26 minuten spelen, maar liep in de slotfase tegen twee gele kaarten aan wegens klagen. Kayserispor eindigde de wedstrijd, die op 1-1 eindigde, overigens met negen.

Wout Faes deed vorige week wedstrijdritme op bij de beloften van Excelsior, maar kwam afgelopen weekend niet in actie in de thuismatch tegen het Roda JC van Jorn Vancamp. Vancamp had wel reden om te vieren, hij zette vlak voor rust met zijn eerste treffer van het seizoen de 1-1 op het bord voor de bezoekers. Na 69 minuten werd de jonge aanvaller naar de kant gehaald, Roda JC won uiteindelijk met 1-2.

Davy Roef en Isaac Kiese Thelin boekten thuis tegen SV Zulte Waregem een 2-2-gelijkspel. Kiese Thelin opende de score vanop de stip na 11 minuten spelen, de Zweed blijft zo topschutter met 13 treffers op zijn naam. Roef moest zich twee keer omdraaien, waaronder één keer door een kopbal van ex-RSCA-speler Hamdi Harbaoui. Aan de overzijde maakte Idrissa Doumbia de wedstrijd vol voor EsseveeAaron Leya Iseka kwam niet van de bank.

Dodi Lukebakio en Sporting Charleroi speelden in eigen huis 1-1 gelijk tegen Royal Antwerp FC. Lukebakio startte aan de partij op de rechterflank en liep iets voorbij het uur tegen een gele kaart aan. Een kwartier voor tijd werd de vleugelspeler gewisseld.