Paars-wit lijdt nederlaag in de topwedstrijd

ZENO DEBAST

Op de voorlaatste speeldag van de Champions’ Play-Offs ontving Sporting Club Brugge voor een wedstrijd aan de top van het klassement. Op het veld: geen Thomas Delaney (geschorst), wel Mario Stroeykens centraal op het middenveld. Francis Amuzu startte op links, Yari vatte post op 10. De wedstrijd eindigde op 0-1 voor Club Brugge, waardoor RSCA plots derde staat met nog één wedstrijd te spelen.

De eerste minuten waren erg gesloten, met een eerste kans die pas kwam na een kwartier spelen. Een poging van Ferran Jutgla miste het doel rakelings. Maar bij een volgende poging was het wel raak voor blauw-zwart. Club Brugge kreeg een corner, en Dennis Odoi wist met een subtiele deviatie Kasper Schmeichel te verschalken. Paars-wit antwoordde met een gevaarlijke poging via Kasper Dolberg, Mignolet pakte. Aan de overkant moest Kasper Schmeichel zich vervolgens reppen, opnieuw op een poging van Ferran Jutgla. Voor de rust kwam er dan nog één kans voor paars-wit, maar de kopbal van Gattoni ging over.

RSCA deed het beter in de tweede helft. Een eerste kans kwam op naam van Mats Rits. Ook Francis Amuzu drong tot tweemaal toe aan, zonder ooit echt veel gevaar te kunnen creëren. De grootste kans in de tweede helft kwam er voor Club Brugge. Hugo Vetlessen kwam tot koppen, zijn poging strandde op de lat. Ondanks een aantal wissels kon RSCA nooit meer voor gevaar zorgen. Het blijft met lege handen achter, en moet de slotspeeldag aanvatten op de derde plaats.