Uitgeleende spelers: Assist voor Trezeguet bij Kasimpasa

Afgelopen weekend deelde Trezeguet een assist uit bij Kasimpasa. Huurlingen Isaac Kiese Thelin (Waasland-Beveren), Aaron Leya Iseka en Idrissa Doumbia (beide Zulte Waregem) staan dan weer voor een interlandbreak.

Trezeguet kon met Kasimpasa al voor de vierde wedstrijd op rij niet winnen in de Turkse Süper Lig. De Egyptenaar zorgde met zijn vierde assist van het seizoen wel nog voor de 2-2 in de thuiswedstrijd tegen Antalyaspor, maar in de slotfase slikte Kasimpasa nog een derde tegendoelpunt.

Stéphane Badji en Kayserispor zien de Europese plaatsen wat verder wegglippen na een 2-0-nederlaag op bezoek bij staartploeg Konyaspor. Badji werd bij de rust gewisseld voor een extra aanvallende pion, maar dat bracht dus geen zoden aan de dijk.

Wout Faes en Excelsior verloren afgelopen vrijdagavond al in eigen huis van ADO Den Haag met 1-2. Faes, inmiddels onbetwist basisspeler bij de Rotterdammers, slikte een gele kaart maar maakte de wedstrijd wel vol.

Jorn Vancamp en Roda JC konden de rode lantaarn in de Eredivisie eindelijk opnieuw doorgeven aan FC Twente na een 0-1-overwinning bij NAC Breda. Vancamp bleef echter op de bank zitten en zag zijn concurrent Donis Avdijaj voor het enige doelpunt uit de wedstrijd zorgen.

Drie van de vier spelers die door Paars-Wit uitgeleend zijn aan andere Belgische eersteklassers, komen deze week ook in actie bij hun nationale ploegen. Isaac Kiese Thelin (Waasland-Beveren) oefent met Zweden tegen Chili en Roemenië, Aaron Leya Iseka (Zulte Waregem) speelt met de Belgische beloften eerst een vriendschappelijk duel in en tegen Nederland en werkt nadien een kwalificatiewedstrijd tegen Hongarije af in Leuven. Zijn ploeggenoot Idrissa Doumbia oefent met de Ivoriaanse U21 tegen de Franse vijfdeklasser Beauvais en de Togolese U21.