STIP IT: een aftrap tegen pesten

STIP IT x RSC Anderlecht

RSC Anderlecht ondersteunt zoals elk jaar de campagne ‘STIP IT’. Dit jaar bundelen Ketnet, Radio 2, MNM en het ‘Netwerk Kies kleur tegen Pesten’ de krachten in de onvermoeibare strijd tegen pesten.

De intussen vertrouwde vier stippen op de hand staan symbool voor deze vier engagementen:

• Ik vind pesten niet oké en zal er nooit aan meedoen.
• Ik praat erover als pesten mij bang of verdrietig maakt.
• Ik sluit niemand uit, voor mij hoort iedereen erbij.
• Ik zal altijd proberen op te komen voor iemand die gepest wordt.

Heel wat spelers van Royal Sporting Club Anderlecht zetten ook dit jaar vol overtuiging deze vier stippen op hun hand. Kapitein en doelman Hendrik Van Crombrugge, maar ook Yari Verschaeren, Benito Raman, Colin Coosemans, Killian Sardella, Marco Kana en Zeno Debast zijn van de partij. Maar dit jaar doet RSC Anderlecht een extra inspanning om dit belangrijke thema in de spotlights te zetten. De campagne wil dit jaar immers ook volwassenen sensibiliseren over de ernst van pesten en hen aansporen om pestgedrag tegen te gaan.

Daarom zal de aftrap van de competitiewedstrijd tegen KAS Eupen in het Lotto Park op 6 februari in het teken staan van de campagne. Ketnet-wrapster Gloria Monserez zal samen met Yasmine, een van de gezichten van de campagne dit jaar, de aftrap verzorgen met maar liefst 4 ballen. Een duidelijke en krachtige verwijzing naar de 4 stippen van de campagne. En een mooie aftrap voor onder meer de Vlaamse Week tegen Pesten, die plaatsvindt van 18 tot 25 februari.

Bekijk hieronder alvast de foto’s van onze spelers met de vier symbolische stippen tegen pesten op hun hand.

Lees verder