Scheidsrechter Jef Timmerman gehuldigd voor 300ste jeugdwedstrijd bij RSCA

Geen voetbal zonder scheidsrechter, dat weet ook Jef Timmerman. Gisteren floot de man, afkomstig uit Oostende, zijn 300ste jeugdwedstrijd als clubscheidsrechter van RSC Anderlecht. RSC Anderlecht is trots, en dankbaar, om al zo lang op de inmiddels 73-jarige Jef te kunnen rekenen. Zijn 300ste wedstrijd kon dan ook niet zomaar voorbij gaan.

Dat Jef Timmerman een voetbaldier is, daar bestaat geen twijfel over. Hij begon met voetballen bij de miniemen van AS Oostende, waar hij bleef tot bij de reserven. Vanwege zijn werk verhuisde hij in 1966 naar Anderlecht. In het Brusselse speelde hij voor R. Crossing Molenbeek en Racing Jette.

Zijn scheidsrechterscarrière startte hij in 1984. Hij floot aanvankelijk vriendschappelijke matchen bij de jeugd, maar vanaf 1986 werd hij ook actief in de provinciale reeksen van Brabant. Later trok hij ook op nationaal niveau zijn plunje aan, tot 1996: in bevordering en bij de reserven van 1e nationale.

Nu focust Jef Timmermans zich op de jeugd van RSC Anderlecht, meer bepaald de Elite U9 tot U12. Zo was RSCA – AA Gent gisteren zijn 300ste wedstrijd! Voor aanvang van de wedstrijd werd de scheidsrechter dan ook terecht gehuldigd.

Bedankt Jef!

Lees verder

Black Friday

Black Friday vandaag en dat wilt zeggen dat wij interessante kortingen geven op verschillende items in onze webshop.

Parlons brusseleir
De clásico, dat is Brussel versus Luik. Een van de beste manieren om je voor te bereiden op deze wedstrijd en om in de juiste stemming te komen, is door Brussels te leren spreken... Begin al maar met dit kleine Brusselse voetbalwoordenboek!