RSCA-talenten kiezen massaal voor Paars-Wit

We blijven onze visie trouw. De jeugd heeft bij RSC Anderlecht de toekomst. Het is een doel voor Paars-Wit om op termijn zoveel mogelijk eigen opgeleide jonge voetballers in het eerste elftal op te stellen.

Daarom zijn we trots dat verschillende jonge voetballers gekozen hebben voor een carrièreplanning die via Paars-Wit gaat in plaats van zich te laten verleiden door het grote geld uit het buitenland. Een keuze die allesbehalve voor de hand ligt, maar die dankzij de sportieve planning die RSCA uitstippelde wel veel succes kent. De afgelopen weken en dagen ondertekenden immers elf jeugdinternationals hun contract bij Paars-Wit.

Voorzitter Marc Coucke is verheugd met het nieuws. “De jeugdopleiding is een prioriteit voor ons, want de jeugd heeft de toekomst. Daarom investeren we volop in deze jonge beloftevolle spelers, die ook erg gegeerd waren door Europese topclubs die hen probeerden te verleiden met grote middelen waar wij niet tegenop kunnen.”

Luc Devroe treedt zijn voorzitter bij. Hij voerde de afgelopen weken met succes onderhandelingen met de jonge talenten. “Het gaat hier om allemaal jeugdinternationals die liever voor het sportief project van RSCA kiezen dan louter voor het geld, dat is zeker een goeie zaak”, aldus een tevreden sportief manager. “Ik wil dan ook hun ouders en omgevingen bedanken voor het vertrouwen dat ook zij in de club stellen.”

Ook voor hoofd jeugdopleidingen Jean Kindermans en zijn team betekent dit een beloning voor het goede werk dat op het opleidingscentrum geleverd wordt. “Deze jongens zijn stuk voor stuk talenten die we al jaren kennen en kneden. Ze zijn vertrouwd zijn met onze duidelijke visie en ons opleidingsmodel. Ik ben erg blij dat ze ervoor gekozen hebben om hun opleiding hier in Neerpede verder te zetten. Zij staan nu voor de zeer moeilijke maar tegelijkertijd ook erg mooie opdracht om door te groeien van jong talent naar profvoetballer.”

De jongens die bijtekenden zijn Jeremy Doku, Mathis Suray, Anouar Ait El Hadj, Lucas Lissens, Halim Timassi, Killian Sardella, Loic Masscho, Chris Kalulika, Yari Verschaeren, Antoine Colassin en Zacarias Antonio. Veel succes gewenst en Come On Young Mauves!

Lees verder

Black Friday

Black Friday vandaag en dat wilt zeggen dat wij interessante kortingen geven op verschillende items in onze webshop.

Parlons brusseleir
De clásico, dat is Brussel versus Luik. Een van de beste manieren om je voor te bereiden op deze wedstrijd en om in de juiste stemming te komen, is door Brussels te leren spreken... Begin al maar met dit kleine Brusselse voetbalwoordenboek!