RSCA Retro: Radzinski's eerste competitiegoal voor Paars-Wit

In de zomer van 1998 nam Paars-Wit de Poolse Canadees Tomasz Radzinski over van Germinal Ekeren. De pocketspits trof het eerst raak tegen KRC Genk.

Op zaterdag 28 november 1998 ontving Paars-Wit op de zestiende speeldag van de competitie KRC Genk, dat op het einde van dat seizoen voor het eerst de landstitel zou mogen vieren. De toekomstige landskampioen liep op Brusselse bodem echter wel tegen een 3-2-nederlaag aan. Het befaamde Limburgse spitsenduo Strupar en Oulare zorgden wel twee keer voor een voorsprong, maar twee doelpunten van Lorenzo Staelens en de eerste paars-witte competitietreffer van Tomasz Radzinski zorgden uiteindelijk voor de zege.

Radzinski speelde tussen 1998 en 2001 uiteindelijk 105 officiële wedstrijden voor RSCA en trof daarin 65 keer raak. In zijn laatste seizoen op Belgische bodem kroonde hij zich dankzij 23 doelpunten zelfs tot topschutter. Na avonturen in Engeland bij Everton en Fulham en een passage bij het Griekse Xanthi keerde Radzi op het einde van zijn spelerscarrière nog terug naar België om er voor Lierse SK en Waasland-Beveren te voetballen.

Lees verder

Embedded thumbnail for 100 dagen coach Vincent Kompany
Video
Exact 100 dagen geleden hing Vincent Kompany zijn voetbalschoenen aan de haak om coach te worden van RSCA. Dringend tijd voor een vragenvuur van kritische experten, dachten de U10 van Sporting.

Onze Pre-Black Friday-deal is beschikbaar op rsca.be/shop - Krijg 35% korting op al onze lifestyle items. Shop now. ⚫🟣⚪